finns slumpen?



Det finns en enda ska jag vill skriva i dag och det är en fråga till dig.
Tror du på att slumpen finns eller tror du att människans liv redan är bestämd i förväg?


/ L i n a

Kommentarer

Postat av: AGCH

Hmm... Jag tror att slumpen finns, det gör jag. Men ibland önskar jag att det fanns en mening med allting, att det redan var förutbestämt vad som kommer hända. Jag tror att slumpen finns, men jag tror också att man kan agera på olika sätt för att det ska bli större chans att det man vill inträffar, om du förstår vad jag menar :)

2011-09-25 @ 14:33:56

Postat av: L

men alltså, vist kan slumpen finnas, att allt som inträffar är en slump. Men hur kommer det sig att vissa alltid har tur och andra alltid otur? Hm... tror du att det är en ren slump? Och hur kommer det sig att vissa kan se in i andra människors framit? Av ren nyfikenhet, vad tror du?:))

2011-09-25 @ 15:18:00

Postat av: Anonym

Jag har då ingen aning, men jag säger som er, både och. ;)

2011-09-25 @ 16:51:16

Postat av: AGCH

Det är i sig mer sannolikt att vissa har mer tur än andra än att alla har lika mycket tur, dessutom tror jag det beror på hur man ser på livet. Man ser nog mer tur i livet om man är positiv än om man är negativ. Och så att vissa kan "läsa" tankar... Det är svårare, men jag tror man kan öva upp sin förmåga att bedöma människor. Man kan ju också lära sig vad som med störst sannolikhet kommer inträffa och säga det som en spådom. Men jag har lite svårt att förklara även för mig själv hur det kommer sig om/att vissa kan läsa tankar, där finns det en hel del forskning att genomföra ;) Det är så jag ser det :)

2011-09-25 @ 17:30:41

Postat av: l

Ja du har rätt, mycket handlar om vad man själv har för inställning kring sitt eget liv. Men endå! Vissa vinner vinst så fort de är med i något medanns en del aldrig vinner. Fattar inte varför slumpen är så orättvis mot en del. I bland undrar jag om det inte är så att livet är förutbestämt men det är slumpen som kan ställa till det.

Kan tyvär inte beskriva mina tankar lika bra som du kan^^

2011-09-25 @ 17:41:07

Postat av: AGCH

Om slumpen inte hade existerat, då hade jag inte kunnat påverka mitt eget liv. Även om jag nu sitter här och säger att jag kan det så vet jag ju inte om det är något annat som kontrollerar mitt tänkande, vilket ju är en ganska läskig tanke tycker jag. Det kan vara så att jag tror på slumpen i rädsla för att mista den mentala makten över "jaget".

Men jag tror ändå att slumpen finns, jag tror inte att något väljer vad jag ska göra eller vad som ska hända runt omkring mig :)

2011-09-25 @ 17:42:12

Postat av: AGCH

Jo men jag tror jag förstår vad du menar. Och jag håller med, enligt mitt sätt att se det är ju inte slumpen särskilt rättvis, det kommer den aldrig att vara. Och ibland så känns det som om någon över en själv stående makt skulle bestämma vad som händer, speciellt i motgång tycker jag man kan få den känslan.

2011-09-25 @ 17:46:08

Postat av: AGCH

Sett över tid borde allt iofs jämnas ut, men då beror det ju också på vilka värderingar olika personer lägger i vad som är tur och inte är det. Men jag tror ändå det mesta av tur och otur är skapat i våra egna hjärnor, att vi genom att byta syn på saker och ting kan se oss som lyckosamma är förföljda av otur :) (och jag funderar febrilt på det du sa om man kan kombinera slumpen med en förutbestämd tillvaro) Sorry att jag spammar kommentarsfältet, men det här är väldigt intressanta frågor tkr jag :)))

2011-09-25 @ 18:04:42

Postat av: Lovisa.W

Vilka intressanta diskussioner ni har här! :D

Jätte söt och fin bild btw! :)

KRam <3

2011-09-25 @ 19:12:49
URL: http://lollosbakverk.blogg.se/

Postat av: L

Agch: Ja men vist är det intreassant och så himla frustrerade att det inte finns något rätt eller fel svar.

Har precis känt det samma i bland. Att det är någon annan som bestämer över mitt liv och mina tankar. I bland kommer massa tankar som jag inte kan förstå varför de dyker upp och de går inte att släppa. I bland blir jag rädd för mina egna tankar och kan inte göra något åt det.

Tycker det är ganska svårt att disskutera saken i skrifft, mycket som man vill säga men som inte kommer med "/



Lovisa: Du får la vara med och disskutera då^^

2011-09-25 @ 20:19:57

Postat av: AGCH

Tankar och känslor som bara dyker upp så där lite obehagligt, framför allt om man inte kan tolka dem. När jag haft sådana tankar har de oftast skrämt mig också faktiskt, nästan drivit mig till vansinne korta stunder... :s

Ja mycket enklare att prata "öga mot öga" :)

2011-09-25 @ 20:51:12

Postat av: L

Känns skönt att jag inte är ensam om detta^^

Det är mycket roligare att prata öga mot öga också^^

2011-09-26 @ 09:29:51


Skriv en liten kommentar här ♥:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej & behövs ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0