Poma på bild.



Haha han ser ju bara för rolig ut på den understa bilden^^ Som om han står givakt eller något och på första bilden är han bara söt :)
Försökte nämligen ta lite höstiga bilder med orange färg som bakrund men Poma ville inte sitta still en längre tid så det blev egentliken inga bra höstbidler. Men dessa två gillar jag ;)

I dag har jag faktiskt varit ute en del. Eller ja.. från 9:30-13:00 om ni vill veta( har stenkoll på tiden ser ni;) )
Red först ett svettigt ridpass på Thelma innan jag mockade hos Trollan vilket tog hur lång tid som helst att mocka ur allt O_o Och ja... det vanliga helt enkelt. Tänk så mycket ledig tid man hade haft om man inte hade häst. Dock skulle jag nog bli väldigt rastlös om jag inte hade något att göra på förmiddagen dessutom tycker jag att det är skönt att gå runt och pyssla i stallet. Det är på vintern som det värkligen blir jobbigt ;)

Aja.. vad har jag mer gjort i dag tro... gått runt och längtat efter godis. Det är en ren skandal att jag inte har ätit godis på hela helgen. Därför  MÅSTE jag köpa något i veckan om jag har tid hehe.

Snart ska jag förlja med mamma till jobbet och baka kaka till gammlingarna ;)

/ L i n a

Söndag, yeah!

Idag är det söndag och jag har fortfarande feber, dock har den gått ner liiite. Så det är ju ett plus för dagen.
Är ensam hemma och skulle kollar på film. Eller ska kolla på film, måste bara hämta min storasysters data, för våran dvd är det någonting fel på. Har även bakat chokladbollar. Mummma. Ska nog njuta av dom när jag kollar på filmen. ;) Har även typ förlorat halva min hjärna för att jag har fått snyta mig såååå många gånger idag. Typ hundra gånger kanske. Och ja, ni ville veta detta. Lämnar er med denna informationen. ^^
Hahah så sööt!!! ^^
 
Bye bye///R<3

Dagens inlägg + och -



Jag har ingenting att skriva om egentliken så därför kör jag dagens minus och dagens plus! (kul elle hur?;) )

Dagens minus:

- Jag har haft tråkigt i stort sett hela dagen
- Det har regnat så mycket att det snart har bildats en sjö i hästhagen. Stackars hästar!
- Trollans ben var svullet i dag igen därför har hon fått vara inne hela dagen och rastats lite då och då.
- Jag hade tänkt ta stjärn kort i dag men det finns inga stjänor som är tillräkligt synliga i dag så det sket sig.
- Vi har inte haft något godis varken i går eller i dag och det suger värkligen :(

Dagens plus:
+ Jag har varit ute och grejat i stallet en hel i dag, det måste ju bara vara ett plus : )
+ Trollans ben har återfått sin normala storlek igen!
+ Jag åt tacos i kväll, har längtat hela dagen efter det så det var underbart gott!
+ Har just sett klart sista Harry Potter filmen och jag måste säga, den blir bara bättre och bättre! Inte enns på bioduken var den så här bra! (det kan vara för att mina ögon rann under hela filmen och 3d glasögonen
fuktades) haha.....

Sedan blir man ju även gladare över att veta att vi har studiedag på fredag! :D
Fast desto buttrare över att vi har uppsats skrivning i Sv på Torsdag DOCK så sluta vi efter uppsatsen (senast kl 12 )
Ha det gött :)

/ L i n a

Bored!

Ja, jag är uttråkad, och vad gör man då? Jo, man redigerar läskiga bilder. Vad menar jag med läskiga? Jo, sidan där jag redigerar mina bilder på har fått ett halloween-tema. Så jag var ju tvungen att testa och göra lite olika bilder. Har så många ideer på läskiga bilder att ta själv. Dock får jag göra dom i vår eller nåt.^^
Här är iallafall några av mina bilder jag gjort idag.
Okej det var dom. Har även gjort några på mig själv.^^ Men dom kommer inte upp här...eller någon annanstans.xD
 
Idag har jag legat i soffan och gjort detta och även kollar på tv. Finns ju inte så mycket mer att göra när man har 38 graders feber.
 
Igår såg vi på filmen "21 jump street" med Channing Tatum och Johna Hill. Såååååå bra och huur rolig som helst! Den rekomenderar jag er att se! :)
 
Just nu ligger jag i min säng och glor runt på datan. Bored! Dom andra är nere och kollar på en ny film med Johnny Depp, jag tänkte att jag ser på den imorgon när alla andra är på match.
Ne, nu ska jag glo på videor på youtube. Because i have nothing to do.  
 
Bye bye///R<3

Fredag!!


Kul att kvaliten håller, det ser ju ut som att jag har tagit kort från en kass mobilkamera -_-'

Hejsan :D I dag är det FREDAG! Jag hade egentliken tänkt skriva en rubrik som handlade om höstvädertet men kom på att jag helt enkelt måste ha en "fredag" rubrik bara för att det är så härligt med fredag TROTS att vi inte har något roligt godis hemma!

I dag är R sjuk som ni vet, kul! Jag och Elin hade till och med lämnat en plats i mitten utav oss i klassrumet men så kom ingen och satte sig där...:( Menmen, jag och syrran fick helt enkelt ta oss ann dagen utan R! Det var inte heeelt enkelt men det gick ^^ Vi såg på film på Engelskan, sista lektionen sedan slutade vi kl 15 :)
Snart ska jag och syrran ta en promenad till mammas jobb med hundarna. kuligt kuligt.

Haha och varför jag tog med bilden längst ner är för att Lasse är så mysig när man fotar i hagen. Han följer efter en och ska kolla vad man gör, och vad man har i handen/fickan . Han kommer bar närmare och närmare tills man får be honom att flytta på sig. Så söt^^
Och i morgon kanske jag ska skritta Trollan, får se hur jag gör men hoppas! :D

/ L i n a

Sjuklingen

Är hemma idag med feber, ont i halsen och huvudet och näsan rinner. Det värsta är ont i halsen, det är såå jobbigt!! Står inte ut och strepsilen funkar inte, har ingen mjölk så kan inte göra varmchoklad heller. 
Jag blir jämt sjuk på hösten och förkylningen håller i sig tills våren kommer ungefär. Gillar inte denna tiden på året!
 
Sitter just nu och kollar på "Överleva" det är ett program där tre olika personer berättar om händelser där dom nästan dött men på något sätt överlevt. Det kan vara allt från flygolyckor till mördare. Väldigt spännande att se p faktiskt.
Det är fint väder ute, dock kommer ju inte jag få njuta utav det, skit alltså, just nu ska det bli fint väder, då jag är sjuk.
Bye bye///R<3

På lektion

Sitter på lektion och försöker blogga utan att verka "borta" från lektionen. Om ni förstår.
Kort dag idag. Slutar 11:55. Gött! Då behöver man inte vänta så länge på bussen.
Igår köpte jag två nagellack medans jag väntade på bussen. Ett grön/blått och ett rosa.
 
Hästarna fick äntligen byta hage igår. Det var väldigt uppskattat. Ena min stövel funkade bra men inte andra, så var torr och varm om ena foten men inte med andra. måste gå.
Bye bye///R<3

Hejhej!

Sitter i skolan just nu. Har endast en lektion kvar. Den här lektionen slutar 11:35. Wiho! ^^ Så gött!
Har gjort klart min uppsats om "barnkrubbor". Den äldsta sortens förskolor. :) Alltid lika intresant att läsa om lite histotia.
 
När jag kommer hem idag ska jag hjälpa mamma att hägna in resten av hagen så att hästarna äntligen får byta hage. Sen har jag inte riktigt någonting bestämt. Ska försöka att ta lite nya kort. Har inte riktigt fått inspiration eller har någon fantasi till det, men det får gå endå. :)
Bye bye///R<3

Höstsol



Visst är det härligt när solen är framme och löven är så fint färgade? Det tycker iaf jag! Och när man åker buss på morgonen och det ligger dimma på åkrarna medans solen lyser så fint^^ En riktigt härlig syn som innebär höst! Det värsta med hösten är när det kommer till senhösten och alla blad har fallit ner från träden och allt se bara så tråkigt ut :( Menmen, snart, om sisådär en månad fyller jag 17år!

Just nu sitter jag i bibblan och har jobbat klart med dagens arbete om drygt en timma slutar vi för dagen och det bästa är att vi ska sluta vid 12 tiden i morgon också! Lyx ^^


Ha det bra nu ska jag skicka in mitt arbete :)

/ L i n a

Vilse i skog och mark

Vi hade orgentering på idrotten idag. Det gick mindre bra kan jag ju säga. Gick själv, gick vilse det första jag gjorde typ. Det gick dock folk eller en klass i skogen och letade märken eller vad fasen dom nu gjorde. Men jag fick lite smått panik, tappade bort mig på kartan. Så jag gick runt lite och bestämde mig att helt enkelt gå neråt. Jag kunde ju inte komma bort så mycket liksom. Jag hittade dock kontrollen, så det var ju bra.^^ Sen skulle jag göra en till men jag gav dock upp eftersom jag inte hittade den och kl var mycket. Sen har jag inte gjort någonting när jag kommit hem. Bara glott på tv:n och lite data. Använder den stora datan nu, den är sååå seg. Men det går.^^
Kort dag imorgon. Wiho! Alltid lika skönt att få komma hem innan 1. ;) Man hinner göra så mycket då. Eller ja, om man nu har någonting att göra så att säga. ^^
Bye bye///R<3

Början på en ny vecka

Måndag idag, vilket är början på en lång vecka. Dock går veckorna ganska så snabbt. Vi har bara en lång dag denna veckan, eftersom historian och svenskan blir inställda. Så vi slutar innan lunch tre dagar och kl 2 en dag och sen på fredag slutar vi 3 som då är den längsta dagen. Lite gött eller hur?
 
Idag fick vi sluta tidigare om vi gjorde uppgiften hemma. Den idén var jag på. Så vi hann med 11:10 bussen hem. Vi har lite flyt med det där med bussar alltså. ;)
När jag kom hem så kollade jag datan, sen satte jag igång en tvätt med strumpor. Det går åt jätte många strumpor nu när det har regnat så och man har blivit duyngsur om fötterna varje dag. Efter det så hägnade jag in en del av den nya hagen som hästarna ska flyttas till imorgon. Dom kommer nog bli JÄTTE glada över det. Dom har inte haft någonting att äta på ett tag. Dom har fått gå och gnaga av så mycket dom kan i hagen nu.
Sen har jag även gjort lite av uppgiften vi fick. Det var inte en så jätte svår uppgift. :)
 
Imorgon har vi sovmorgon, wiho!! Men även idrott, mindre wiho. Vi har sista lektionen med orgentering. Ska faktiskt försöka springa en gång själv. Det var inte så svårt som jag trodde nämligen. :)
 
Ska snart få smaka på nybakade kanelbullar, mummma! I love it!
Morgonbild från förra veckan.  Idag i bussen påväg till skolan så låg dimman och solen gick upp och det var såååååååå vackert. Ville bara av bussen och ha kameran med! Så typiskt att man satt fast på en buss...
 
Bye bye///R<3

Dålig på att radera..



Hej allihopa! Jag har just räknat alla mina fotoalbum och fick de till 112st! Och då har jag endå inte räknat med de bilderna som är redigerade för bloggen (de är nämligen inte i något album, de ligger utanför) Sedan har jag säkert några album som ligger i ett album som jag har missat! Jag borde sätta igång och radera bilder. Det är onödigt att ha massa skräpbilder liggandes till utan användning.
Jag brukar försöka radera lite bilder när jag precis har lagt in bilderna men om jag går igenom alla kommer det bli fler som raderas ;) Hur sorterar ni era bilder? jag är värkligen super dålig på det och har bara mapparna liggandes med namngivningar som ex: hflanskfbkdf. Hur stor koll har jag på dessa bilder tror ni?^^
Nej, det är dags att sortera lite och framför allt byta namn ;) 
Dags att sätta igång för kl 20 kommer mamma hem och då blir det förhoppningsvis god mat och tv  :)
Ha en bra söndagskväll ;)

/ L i n a

Ovanligheter

Hejsan! Söndag idag och det innebär två nya videor från två av mina favorit youtubers och Williams Lista har premiär idag kl 19:00 på svtplay.se/humor. Kolla in den! Det ska jag göra iallafall. ;)
 
Igår så skulle vi byta hage på hästarna. Dom har inget kvar i någon utav hagarna dock. Då slet sig Monne. Så han sprang iväg och jag gick och stälde Master i sin box.
Sen gick jag och mamma och skulle fånga in Monne. Men han ville absolut INTE  bli fångad. Han sprang in i en liten skog jämte ett av husen här. Han var påväg in i deras trädgård. Så jag fick hoppa över deras stacket och hindra honom. Tänk om han hade förstört deras nya gräsmatta! Dom är nyinflyttade också.
Han sprang sedan ut på vägen igen, skulle in till andra sidan i den skogen. Där ligger det massa grenar och skit på marken så han hade lätt kunnat trilla och bryta ett ben eller nåt. Men han insåg nog själv att det inte var lönt. Så han gick upp på vägen igen och bockade och stållade sig. Riktigt ovanligt att se han sådan. Han var nog jätte hungrig. Hungern efter pelletsen som vi hade blev sedan så stor att han kom travandes så fint så.
Jag och mamma tog tillfället till att ta en ridtur. Så att han fick ut lite av energin. Master fick dock stå kvar i stallet med dubbla flectäcken på sig. Han var nog öm i ryggen efter allt regn och kylan. Han har varit den som fått vara utan täcke då vi bara hade ett. Han fick då värma upp sig ordentligt.
Monne tog tillfället i akt och åt så mycket han kunde när vi kom ut. Han åt allt han såg. Det gick verkligen inte att hålla han ifrån att springa fram och äta utav ett litet träd här och där.^^
Efter det så åkta vi in och köpte ett nytt regntäcke till Master. Så nu har han på sig flec och regntäcke. Så han är varm och torr. :)
 
Idag har jag inte gjort mycket alls. Skulle åkt med och kollat på min lillasysters fotbollsmatch. Men mådde inte så bra så jag stannade hemma. Så nu sitter jag här i min ensamhet. Eller, ensam och ensam, lilla Didde ligger och sover jämte mig. Så, så ensam är jag då inte. :)
 
Btw, här kommer tre låtar ni måste lyssna på! Hon som sjunger heter Birdy och är född 96!
 
1: Skinny love
2: Shelter
3: People help the people
 
Dom finns att hitta på spotify. ;)
people help the people
and if your homesick, give me your hand and i'll hold it
people help the people
and nothing will drag you down
oh and if i had a brain, oh and if i had a brain
i'd be cold as a stone and rich as the fool
that turned, all those good hearts away
 
Birdy - People hel the people
 
Bey bye///R<3

Regn och åter regn.




Hejhej! Vädret suger i dag men det får gå endå ;)
Började dagen med att rida en Giraff som heter Verona, det gick så dåligt att jag började grina. Och då kan ni nog ana hur dåligt det gick? Sedan kanske jag är lite kännslig på morgonen men endå ^^ Så dagen började helt enkelt inte alls bra men den blev väll bättre senare under dagen ..

Sedan har jag väll..... varit med och hämtat strö och fyllt boxarna. Jag förstår inte hur jag ska orka med att greja i stallet på vintern, så trångt som det är nu! Herregud, jag kommer att bli tokig. Så fort man rör sig i stallet är dte typ lika stökigt som det var innan man städade ^^ Jag får helt enkelt stå ut, vad annars kan man göra?

ååå i dag ska vi äta rökt lax, potatis och kall sås, så GOTT! :D haha älskar mat ^^ 

/ L i n a
 

FREDAG!!

Äntligen så är det fredag!! Gud vad jag har längtat till denna dagen.
Igår var sista dagen med utbildningen. Det var en väldigt bra utbildning. Man fick verkligen lära sig om hur man ska leda barn. Som tränare var nog det vi pratade om mest. Hur man ska prata med dom innan träningen, att man ska sitta ner om det är små barn så att man kommer ner i deras nivå osv. Den utbildningen borde fler tränare ta. Det finns dom tränare som tycker att matcherna är viktigast och dom ser allt på kortsikt, att istället låta alla i laget växa och inte låta dom mindre och svagare sitta vid sidan och titta på utan sätta in dom i matcherna och verkligen låta dom växa. Så att man istället ser på det på långsikt. Så det var en riktigt bra utbildning som jag kommer att bära med mig hela livet. All den kunskap man fick kommer verkligen komma till användning. :)
 
Efter skolan så ska jag handla kläder!! Wiho! Har längtat så länge nu på det.^^ Måste ha massa nytt! ^^
 
Sitter just nu på sv. Har gjort klart uppgiften och väntar nu bara på att få sluta. Och det gör vi 09:35. Dock kommer det här inlägget upp 12:07. Tidsinställt var det här ja. ;)
 
Lyssnar på musik och väntar som sagt. Hade jag inte haft musiken nu hade jag vart sååå uttråkad alltså! ^^
Bye bye///R<3

Jobbar.... eller inte...

Hej sitter i skolan nu och jobbar som sagt....
Det är nog seriöst rekord att jag inte var inne på datorn igår EN ENDA GÅNG! haha! Nu är i alla fall kursen slut och jag har fått det där jäkla intyget så nu har jag grundutbildning som ung ledare!
Vi fick sluta tidigare och kom därför hem vid halv fem, skönt! Det var bara att gå ut och fixa stallet i ösregn, yeeey!
Sedan begav vi oss till kusinerna för att fixa lite saker inför ett komande kallas ( hoppas inte dom läser våran blogg haha) Precis när maten var klar så var vi tvugna att cyckla/åka mope hem igen i ÖSREGN för att veterinären skulle komma och ge stackars Trollan pencelin. Blev helt chockad när jag såg hennes ben igår, det var/är dubbelt så tjockt som hennes andra ben stackaren. Nu ska hon i alla fall få pencelin i 6dagar sedan hoppas vi att det är bra sen.
Sedan åkte vi iaf tillbaks och åt god bakpotatis och god efterrätt.
När vi åkte hem höll jag på att dö typ, det var kålsvart och jag åkte moped utan lyse ( i regn så klart) O_o Men det gick i alla fall bra och jag dog inte btw.



fin bild på Monne! :)

/ L i n a

Bara en dag kvar...



..... På den här kursen! Haha jag vill bara att den ska ta slut! Jag tycker att den är bra och det är mycket nyttiga saker som vi har fått lära oss att ha med sig till framtida jobb men det är mycket lyssnande och sitta still. Men i morogn är det mer rörelse för då ska vi idrotta i jumpahallen, får se om det blir kul eller ej...

Jag kom hem vid 18:00, slutade nämligem 30 min tidigare och då var det bara att gå ut och fixa stallet. Sedan in och duscha, fixa mat och OFC datorn. Så mycket mer hinner jag inte göra idag innan det är läggdas, fy vad boring. Vi skulle ha varit hemma vid 13:00 i dga om det hade varit en vanlig onsdag menmen, jag ska inte klaga :) (fast det gör jag ju endå haha)
suck vad trött jag är nu och min säng har varit bombarderad av en stor spyhög som jag var tvungen att ta bort innan. Det blev stopp i toastolen så nu fasar ja gför vad mamma ska säga^^
Blabla, roligt blogginlägg som vanligt ^^)))


/ L i n a

OBOY, bara Tisdag....



Å är det seriöst bara Tisdag i dag? Nooooo! Det är tack vare den här utbildningen som vi ska ha två dagar ons-tors. Vist, jag vill ha GJORT utbildningen men jag vil inte göra den haha, ni fattar?
Och tiderna är sååååå dåliga för våran sista buss går 18:10 och vi slutar 18, alltså hinner vi inte till den och andra dagen så måste vi vänta i över en timma i stan MEN vi ska försöka fixa skjuts.

I dag vaknade jag och såg lilla Lasse ligga på gräsmattan, vad han gjorde där och hur han har tagit sig dit vet jag inte men han såg väldigt nöjd ut iaf haha sötaste.....
Sedan när vi kommit hem och skullle ge hästarna mat hugger Otto åt Thelma så att Thelma kastar sig mot Trollan så att trollan faller ner på mage samtidigt som det sprutar ut blod från ett sår hon fick i samma veva på bakbenet. Stackars olycksfågel, alltid ska det vara hon som skadar sig! Sparken som hon fick mellan frambenen syns fortfarande och det är en stor hård bula där och ja, nu har hon fått ett nytt sår! Seriöst, jag kan rabla upp hur många saker som helst som har hänt henne. Jag som nyss hade börjat sätta igång henne i ridningen efter hennes halt period....
Såret är iaf rentvättat och omlindat nu så får vi se hur det läker sig.
Ska iaf snart rida på elins lilla ponny mot hennes öö.... motvilja ^^ Men det är snällt att jag får låna henne endå :)

/ L i n a


Godmorgon!

Jag tog tidiga bussen idag. Trots att vi hade sovmorgon. För jag ville inte behöva gå ut till bussen i regn eller något sådant. Lat? Mjo.
Så jag har nu suttit på den här bänken i en timma och ungeför 20 minuter kanske. Lite jobbigt. Helt själv. Men jag klarar mig, som vanligt. Snart om typ 40 minuter kanske, så kommer E&L. Och lektionen börjar om 50 minuter typ.
Idag har vi två lektioner. Idrott är den sista. Och imorse när jag pakade min väska så plockade jag ner byxor, tjockatröja, skor och så glömde jag att packa ner en t.shirt. Så jag för helt enkelt köra på bara tjocktröja idag. Great! ^^ Aja, man ska ju springa så kommer väl inte bli så kallt.
Imorgon börjar utbildningen. Jag vill inte! Så drygt att vara i skolan i flera timmar. Eller ja, det är näästan som en vanlig dag, fast man börjar 9 och slutar 18. Så drygt. Vill ha helg!
Jag ska åka och handla kläder på fredag också. Gud vad jag behöver tröjor. Har ingenting att ha på mig. Mamma påstår att jag har det, men nej, det har jag inte. Har massa tröjor, men inga som jag gillar. Och jag tänker inte ha på mig kläder jag inte trivs med. I helgen ska jag även rensa ut min garderob. Finns nog en del kläder där som jag kan skänka iväg.
 
Ne nu ska jag inte tråka ut er mer. Dock känns det bättre att sitta och skriva på datan än att bara stirra. Då tror folk iallafall att man gör någonting. ^^ Men får väl ta upp ett worddokument och låtsat skriva lite viktiga saker dårå. xD
 Bye bye///R<3
 

En härlig höstdag

Dagen började dock inte som en härlig höstdag. Det regnade så mina fötter var DYNGSURA innan jag ens kommit till skolan. Nice. Tur att vi bara hade en lektion så att man snart var hemma igen. När jag kom hem så bytte jag om till mjukiskläder och åt lite mat. Hemmagjort potatismos in my heart!♥
Efter det så satte jag mig lite vid datorn. Och sen så gick jag ut och satte mig i solen med mamma. Vi bestämde oss för att gå en promenad. Det blev en 4.5 km promenad. Det är kanske inte så jätte långt men det är mycket ner och uppförsbackar och vi tog den branta backen iställer för den mindre branta bara för att vara lite extra duktiga. Efter att ha kommit hem efter det så gav vi hästarna vatten och lite äpplebitar. Det uppskattades verkligen!^^

Vår lärare sa att en statistik hade visat att ungdomar mellan typ 14-18 som motionerar 45 min två gånger i veckan mår bättre, känner sig gladare efter tio veckor. Och då presetrar man ju bättre i skola också. Så jag tänker nu mera vara duktig fler gånger i veckan. Då är det ju bra att min mamma älskar att ta långa promenader. ;) Jag menar antingen sitter man inne och glor på datan/tvn i 45 minuter eller så tar man de tiden och gör någonting som att gå ut och gå. Det är ju bara 45 minuter av ens dag liksom. :)
 
Om 10 minuter har en "youtuber" en liveshow. Så måste dra och käka lite innan den sätter igång. Vill ju inte missa det liksom. ;)

Ingen riktig skärpa i bilden, men på något sätt så gillar jag den endå, lite iallafall.;)
 
Bye bye///R<3

Lingonplockning!



Haha jag vet att en del av dom inte har någon bra fokus me närligt, jag gillar dom endå men jag skulle så klart föredragit om det faktiskt var fokus menmen.^^

Hej på er! I dag kan man nästan säga att jag har varit aktiv hela dan, inte gjort jätta ansträgningar men jag har iaf inte varit hemma och glott på dataskärmen (okej, lite då)
Det började med att vi fikade hos mormor och morfar, då var kl ca 10. Sedan tog vi hem de tre hästarna som fanns där. Jag red Trollan för att känna hur hon kändes och hon haltade inte!
Sedan red jag Thelma, det gick skit om ni vill veta.
Efter det följde jag med och plockade lingon. Eller om jag ska vara helt ärlig så tröttnade jag och slängde mig i bilen och spelade mobilspel, men det är väll en annan fema.
Efter det åt jag middag, sedan följde jag med och plockade svamp i skogen några timmar (fika ingick så klart)
Efter det red jag en liten runda på Trollan, väldigt försiktigt och det gick bra! :)
Så. Det var min dag det. hehe, hoppas ni orkar läsa ^^)

Byebeybeybey

/ L i n a



En riktig blåsdag!

Idag blåser det som bara den ute. Känner inte att man vill göra någonting idag. Har ätit frukost i sängen idag. Kände att jag bara ville krypa ner i min varma säng igen. Har även redigerat lite bilder som jag tog igår. Det är dom ni ser där nere under texten. ;)
 
Igår rensade vi min lillasysters garderob. Jag övervakade det hela medans min lillasyster rensade. Så, det var väl mest hon som gjorde allt jobb.^^ Idag ska vi ta tag i andra sidan av garderoben. Åh vad jag vill ha ett eget rum. Så att jag kan slänga ut all skit och sådant som jag inte vill ha. Men det dröjer väl tills det händer. Det är bara mycket prat och lite action i denna familjen har jag märkt.
 
Idag ska jag inte göra så mycket. Ge hästarna vatten och rensa ut halva garderoben. Sen har jag inget mer bestämt. Finns inte så mycket att göra en dag som denna heller.
Känner hur jag börjar bli tjock i halsen. Vill inte bli förkyld eller sjuk nu. Denna veckan har vi två dagars "ledarskaps utbildning" och det kan jag ju inte missa. Så vi får hoppas att det inte håller i sig. Utbildningen är onsdag-torsdag och då går vi i skolan mellan 9-18. Så det blir två låånga dagar. Känner mig inte så jätte taggad kan jag ju säga.
 

 






Bye bye///R<3

Som förr.



Är det bara jag eller saknar ni också våran höga uppdaterings nivå som vi hade förr, alltså det första bloggåret? Jag tyckte det var så himla kul att gå in och kolla om det hade blivit någon uppdatering på bloggen, vilket det väldigt ofta var. Om det inte hade blivit någon daglig uppdatring blev jag nästan chockad. Jag själv tyckte också det var kul att uppdatera dagligen fast förmodligen kände jag att det var mer som ett tvång än vad jag gör nu. Men endå, jag har endå inte den "blogg kännslan" som fanns för två årsedan. nu känns det som att jag uppdaterar när jag har tråkigt, känner att jag måste eller när jag värkligen har fina bilder att visa. Det är klart att jag tycker att det är kul att uppdatera också men som sagt, inte på samma sätt som för två årsedan.
Har vi tappat kännslan? Haha, jag kan så klart inte svara åt R men jag har i alla fall det. ENDÅ vill jag absolut inte ta bort bloggen, den har blivit en del av vardagen. Men nu mera glömmer jag nästan alltid av att kolla bloggen om det har kommit något nytt blogginlägg. Varför det har blivit så är för att vi helt enkelt inte uppdaterar lika flitigt. Tråkigt, men sant :(
Och kommentarerna, vart har dom tagit vägen?

/ L i n a




Är hösten på väg?





Jag skulle tro att svaret på den frågan är ett absolut JA ;) Löven gulnar och börjar falla från träden, det börjar bli mörkare på kvällarna och höstkyllan är defenetift på väg! Mig gör det inget, hösten är härlig och dessutom så fyller vi år på hösten ^^  haha.....

Snart ska jag åka på barndop. Det är min mammas kusinsbarn som ska döpas så jag har inte jätte stor lust att åka på det en lördagseftermiddag men det blir säkert trevligt endå. ;)
Så jag kanske uppdaterar mer i kväll vem vet.

( Bilderna är från i dag)

/ L i n a

Godmorgon alla ni skoltrötta!

Har en lång dag idag. Jippie...nej. Får väl stå ut. Vädret är ju piss. Regnar och blåser som bara den. Hoppas att det har lugnat sig lite tills jag slutar. Har ingen lust att ta mig ner till bussen i detta vädret.
 
Ska nog försöka mig på svenskan nu. Ha det gött! ;)

Bye bye///R<3

Monne&Master




hejhejhej! Här är några bilder från idag^^ Tycker att det blev jätte fina bilder :)

I dag var vi på studiebesök från 8-10 sedan slutade vi! Då föjde vi med R hem för att ta lite fina kort på hästarna, som jag skrev i går.
Det blev en hel del kort kan jag säga så det blev en hel del bra kort också :) Det är inte det lättaste att få en häst att kolla åt det håll man vill + att den ska ha öronen framåt och sedan var det ju det här med att solen skulle vara framme i rätta tiden ;)
Sedan gjorde vi tacos. Egentliken hade vi tänkt göra tacogratäng men det fanns ingen tomatpuré så vi fick helt enkelt improvisera lite^^
Nu sitter jag i tv soffan och glor på "bonde söker fru" men ska nog ta och ge mig till sängen snart! :)

/ L i n a

Hej på er


Hade tänkt ladda upp mer bilder men det var så segt och krångligt så det får bli de här två bilderna ^^

Egentliken borde jag fortsätta att plugga på historia provet me när man lat så är man!
I morgon ska vi åka till R om det är bra väder, förmodligen har vi inte den turen -_- Vi ska nämligen fota lite fina poträtt på pollarna! Hästar är e av mitt favomotiv att fota så det ser jag framemot! :)

Nu måste jag gå, ska ta hand om mina egna pollar nu :)

/ L i n a


Måndag 10/9 - 2012

Idag fick vi sluta tidigare från lektionen så vi hann precis med 11:10 bussen hem. Alltid lika härligt att vara hemma tidigt! ;)
Man tror att det ska ska vara kallt ute för det blåser. Men när man kommer ut så blir man lite förvånad för det är faktiskt ganska så varmt. Väldigt härligt!
Har dock ingenting att göra. Vilket är väldigt tråkigt. Hade jag haft med mig engelskan hem hade jag kunnat skriva på den, men nej då. Inte har man den med sig inte. Så typiskt. Aja. På engelskan skriver vi en novel, fiction novel. :) Väldigt roligt tycker jag.
 
Har en hel del nya favorit låtar!
 
1: Molly Sandén - Kill this love
2: Molly Sandén - Unchained
3: Molly Sandén ft Christopher - A little forgiveness
4: Alicia Keys ft Nicki Minaj - Girl on fire
 
Enjoy!
 

Bye bye///R<3

Bildbomb, hästarna










Hej! som ni ser så har jag lagt upp en rejäl bildbomb nu sesan igår. Jag rkade vista ta nästan 500 kort när hästarna sprang och höll på så ni får förmodligen mer bilder lite i andra ilägg. Jag har alltid så svårt att bara välja ut några få bilder därför får ni nästan hela högen haha, hoppas ni inte tröttnar allt för mycket :)
Lasse är föresten kär, igår ställde han sig på en hög sten med framhovarna för att nå upp till Thelma och nosa haha!

I dag red vi alla fyra på samma gång alltså, Thelma, Verona, Otto och Polka. Trollan är fortfarande inte frisk i benet efter två veckor :( Men det gick iaf bra att rida Polka i dag :)

Sedan har jag även plockat upp lite av hinderstöden och bomarna som ligger så fint slängda i hagen. Orkade inte ta allt som jag skulle, var ju skit jobbigt ju!
Aja, vad ska ni göra i dag då?

/ L i n a











Hurrr?



Det som jag vill veta är hur i allsin dar jag ska orka med att komma hem kl 17 VARJE FREDAG!? Nu är klockan redan 19:45 och hur mycket har jag hunit göra egentliken? Jo det ska jag tala om, jag har gjort följande:
Ätit mat, vräkt i mig äpple paj och lite godis(som jag såklart fick ångra strax där efter, trodde seriöst att jag skulle spy)
Halv sex gick jag ut och red och den rundan vi rider tar ca 30-40 min.
Mockat tre boxar
Sopat stallgången
Fyllt 5 påsar med ensilage.
Fotat 3 kort.
Thats it! OMG, jag kommer inte palla de här fredagarna på vintern när det finns ännu mer saker att göra i stallet.
Föresten så kommer det hem en till häst hos oss i morgon och då har vi 6 st hästar här hemma på gården! Vi har förmodligen aldrig haft så här många på en och samma gång.
ÄNdra fredagarna säger jag bara!

I dag har vi föresten sett klart filmen Troja (det svenska namnet) Den handlar om kriget melan trojanerna och grekerna och jag tycker att den var riktigt bra även om dte var mycket krig och dödande. Men jag älskar värklgen såna här historiska saker, saker som värkligen är historia som man bara blir helt fashinerad över att lyssna på! Tyvärr kommer våra historier mest handla om typ andra världskriget och sådana saker, även om det så klart också är intressant :)

Ok, nu ska jga fortsätta äta lite godis tror jag. Ngn mer mat i kväll blir dte iaf inte, då spyr jag, ärligt ^^

Hursomhelst, Nu är det fredag och det betyder HEEEEEEEEEELG!!!!! Även om den här veckan har gått i raketfart så finns det inget bättre än att sätta på sig mjukiskläder efterskolan, ta fram godispåsen och bara få känna ledighetskännsla^^

Ha en trvlig helg!<3

/ L i n a




Torsdag


Bästisarna. De här två håller alltid på och tjafsar i hagen eller "leker" vad det nu heter när hästar "skoj bråkar"
 


Hej på er! I dag är det Tosdag, redan! Och snart är det fredag föresten (om ni inte vet det ;) )

I dag har dte som vanligt varit skola, inget annorlunda ^^
Kom hem vid fem och då gjorde jag inte ett piss! MEN i dag har mamma främatvilket betyder god mat på en torsdag nice ^^

/ L i n a





Hemma sent...woho?

Inte direkt samma glädje i rubriken idag.^^ Kan ju bero på att vi slutade 15:45 idag. Inte lika roligt som att sluta 11:35. ^^
 
Idag ska jag städa mitt rum. Det ligger lite smink och plattänger lite här och där. Och sen ikväll blir det myskväll. Endast jag och min storasyster som är hemma ikväll. :)
 
Ikväll är det MTV awards. One direction är med. Dock sände det inte idag här i Sverige utan imorgon kväll kl 01:30. Ganska sent, men man är ju ledig dagen efter så. ;) Vill iallafall se om One direction vinner eller inte. Hoppas hoppas, jag har iallafall röstat ett x antal gånger nu. ;)

Bye bye///R<3

Pluggplugg!

Vi har blivit lite väl bortskämda med läxor under dom senaste åren. När vi väl får typ två läxor och ett prov på en vecka så blir man såhär "Åhh, så mycket!! kan vi inte dela upp det på tre veckor istället?". Vi har inte haft så mycket läxor nu i ett års tid. Och det ska jag inte klaga på. Men när man väl får det så känner man verkligen av det.^^ Tur att jag inte går typ samhäll eller nåt Hade inte klarat av det..xD
 
Idag slutade vi som sagt tidigt. Till och med tidigare än vi skulle. Så vi hann ta 11:10 bussen hem. Så gött!! :D
Jag har idag intervjuat 9 åringar om vad dom tycker om dom olika "männskligarättigheterna". Och det gick okej. Lite nervös var jag allt. Det var dock bara 15 st små 9:åringar. Så det var inte så farligt.^^
Jag skulle vilja jobba som lärare för en sådan liten klass med så små barn. Längat tills jag får jobb!! :D
 
Nu när jag kommit hem så har jag pluggat och pluggat. Blev precis klar med historian och ska nu snabbt läsa igenom svenskan. Sedan tror jag nog att jag ska städa mitt rum och göra min mamma glad. ;)

You've got the words to change a nation
but you're biting your tongue
You've spent a life time stuck in silence
afraid you'll say something wrong
 
Emeli Sande - Read all about it
 
Bye bye///R<3

Hemma tidigt, yeey!




Hej på er! Klockan är endast 12:15 och jag har redan hunnit komma hem från skolan, fotat, redigerat två bilder och även ätit middag^^ Vi slutar nämligen 11:35 på Onsdagar men i dag fick vi sluta redan vid 11. Under lektionen har jag bara suttit och ritat några gubbar, färglagt och klippt ut. Det är ett slags projekt arbete som pågår på våran skola. Inte att måla gubbar alltså men gubbarna hör lixom till projekt arbetet. Typ.

I måndags var det "Min egen dag" på skolan och som vanligt kommer det tre föreläsare som hela skolan får sitta och lyssna på en hel dag .Det här året var det följande: Magnus Lindkvist, Annika Östberg och Özz Nûjen.
Magnus pratade om framtiden, hur man ska ta sig framåt osv han använde även mycket humor vilket är uppskattat, riktigt bra tycker jag! Sedan var det Annika som pratade om sitt liv i USA, hon har bla suttit i fängelse där i 28 år! Det var också väldigt intressant att lyssna på. Och till sist Özz som är en känd komiker, han pratade om att alla har rätt till att vara som man är blandat med mycket, väldigt mycket, humor haha skit rolig ^^

Ja, nu har jag inte så mycket mer att säga. Vilka föreläste i Borås? :)

/ L i n a


Glad Söndag på er


OK, inga lysande bilder direkt men ja... det är det enda som jag har fotat i dag ^^

Hej! Vet egentliken inte vad jag ska skriva, inget intressant iaf ( så som det brukar vara då ^^)
I morses kom en liten kille upp till mitt rum med syrran, då var de vakna kl 7:30. Jag kan säga att vi hade tur, för vad jag har hört så brukar han vara uppe vid 6 tiden^^
Vi var som ni förstår barnvakt mellan lör-sön. Så vi har väll haft fullt upp men han har varit så redig! Så det har varit kul. Jag och syrran fick varsin karta med matchande örhängen som tack :D Det behövdes värkligen för jag är så bra på att slarva bort mina örhängen och sedan gör jag inte rent dom så dom blir inte så frächa :S

I dag har jag även hunnit rida, red Polka i dag. Mina fötter slutar nästan vid knäna på henne haha så jag känner mig asså inte helt bekväm med att sitta på en sådan liten häst men hällre det än att sitta hemma själv.
Trollan är föresten bra nu. Hon är fortfarande lite svullen men haltar inte så hon får vila några dagar till sedan ska jag börja skritta henen och hoppas på att hon känns fräsch!

I eftermiddags har jag varit ute i skogen och plockat svamp. Det är så otroligt skönt att bara traska runt i skogen, bra motion får man också! Vi var ute i ca 2 timmar och traskade oc hhittade flera liter, så nu har jag fått min motion för dagen ^^

I morgon är det "Min egen dag" Hoppas att det blir intressant.

Bye bye !

/ L i n a

Hej på er :)


Bilder som jag har tagit vid tre olika tillfällen men visar dom endå ^^

Hej! Vaknade vid nio i dag sedan tvingade jag mig upp i sängen för att jag inte skulel bli liggandes där i en timma till ^^
I dag har jag ridit Otto. Även om Trollan inte haltar mer så vill jag endå att hon ska få vila några extra dagar fall i fall :)
Sedan har jag duschat vilket var väldigt skönt^^ Så ja, nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Vi har inga planer för helgen. Kom föresten på att jag måste fixa i ordning potatis och morötter som vi ska ha till middagen :P

Byebye, kommentera om ni vill och om ni inte vill så kan ni ju göra det endå för jag älskar at få kommentarer hehe :)

/ L i n a












RSS 2.0