GOTT NYTT ÅR!!!!!!



BYE 2011 AND HELLO 2012!


/ L i n a


Lite snabbt

Ja, jag hinner inte riktigt fixa alla bilder till er eller ett långt spänande inlägg. Batteriet är snart slut och maten snart klar. Så jag blir nog tillsagd att flytta mig här ifrån snart.^^ Men ville bara säga att min dag vart bra och jag har många kort till er. ;) Ett av dom är det som finns här nedan.

Nyår firas hemma med familjen. Det blir snart gooood mat och sen lite frågesports spel typ ;) 3000 frågor och frågor om historia, natur & vetenskap, sport, nöje, konst och geografi. Och ni som läser detta håller ju tummarna på att jag vinner. Eller hur? ;)

Denna bilden har viserligen inte någon skärpa, men jag gillar den endå. ;)

G O T T  N Y T T  Å R  ! ! !

Bye bye///R<3

Frost



Här är några bilder från i dag (och fler bilder kommer) Jag älskar när naturen är full av frost. Kontrasterna blir mycket tydligare då =)
Så, vad ska alla göra på nyår?;)


/ L i n a

Sista dagen för 2011.


Fler bilder från gårdagens.

Har haft en sönlös natt i dag med! Hundarna har envist legat i min säng hela natten. Mira har legat vid huvudet och Poma har tagit plats vid mina ben! Har legat spik rak i sängen och bara önskat att de ska flytta på sig. Det går ju inte att flytta på dom heller eftersom att de bara stretar emot, suck...

Men i dag ska det firas nyår! 2012, domedagens år, spännande...
Tyvärr har vi inga raketer så förmodligen får jag ingen chans att fota raketer i år heller! :(
Men nu måste jag gå ut till stallet, ska rida =)

/ L i n a

Fotorunda i skogen

Som L sa så stälde vi alarm på 08:00 (L satte dock på 07:57?)^^ men stängde bara av och somnade om till halv tio och gick då upp och tog ett par kort. Sen ville mamma att jag skulle följa med runt sjön. Och då åkte kameran med. ;) Så lite söta bilder på lillen blev det allt. Och även ett kort på mitt skadade finger^^ Skulle stänga toafönstret och så var det lite trögt så jag tog i som bara den och när den då gick igen så var mitt finger emellan fönstret och själva kroken...AJ! På kortet så var fingret inte så mörkt på naglen, men kan säga att nu är det blått! Och jag kan inte använda mig utav det.^^




Lillen gick också med. Han är såå söt med sin stora tunga som jämt hänger ut typ.^^

Han låg för en stund sedan och irriterade mig genom att tugga som en galning på sitt stora märgben.^^
Ska nu avrunda detta inlägg så att jag kan prata med L på msn. ;)

Bye bye///R<3

Fotorunta till floden.



Jag och R bestämde i dag rund 02 att vi skulle vara duktiga och ställa mobilalarm kl8 för att gå upp och fota. Jag gissar att båda var ganska trötta vid den tiden eftersom vem som helst kan räkna ut att det är mörkt vid den tiden X) Dessutom hade jag en sömnlös natt och var inte alls pigg på att gå upp kl 8. Vaknade två timmar senare och då började solen titta fram. Hade tänkt gå ner till floden själv men Mira var så söt och ville hemskt gärna föja med ut så kunde inte med annat än att ta med henne. Kan inte visa alla bilder tyvär, de ska användas till en sak som jag och R håller på med (en slags tävling oss i mellan^^) Men här är iaf två bilder från i dag =) Synd att Mira inte är helt svart annars tycker jag om den bilden ;)

/ L i n a

HAVE BORING!


Tjoho, vill ha sommar....

Händelse rik dag med hög ironi. Vad har jag gjort i dag tro? Jo jag har vart ganska lat faktiskt. Vädret är ju skit så det går inte att göra något ute^^ Jag har sett på Disneyfilmen Skönheten och odjuret (yEEEES har blivit räddad från min tråkiga stund, R loggade in på msn!!!!!) Jag och syrran är nämligen i en period då vi är helt fast på söta gammla disneyfilmer. Älskar dom! så underbara och söta filmer . Min favorit är helt klart Lejonkungen. Den har bäst låtar och är så himla söt! jaja nu ska jag prata med R lite :)

/ L i n a

Sista julklappen för iår!



I dag fick jag vara med och välja min sista julklapp för i år. DEt blev ett par super sköna, blåa jeans och en T-shirt. Super nöjd med dagen ;) Fick även en film och lite annat smått. Sedan använde jag lite av mitt present kort på KICKS. Det blev saker för ansiktet. Det kommer alltid till användning för min del.

/ L i n a

Min nya favorit!!

Jag har nu läst klart boken "Fallen ängel" och den var SÅÅ bra!! Rekomenderar denna asså! Det finns tre böcker till och det kommer en fjärde bok nu i vår!:D Måste skaffa mig dom andra snart!

Bokens baksida:
Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Patch dyker upp överallt i Noras liv, och verkar dessutom veta mer om henne än hennes närmaste vänner. Nora måste välja: ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när saningen om Patch börjar gå upp för henne är det försent att fly...

Älskar denna boken och det ska bli spänande att se vad dom andra böckerna handlar om. Har dock redan läst på författarens sida om vad den andra bocken handlar om och jag kan inte vänta! :D

Hush hush är orginalets titel eftersom den har blivit översatt till svenska (ofc liksom) ^^

Ville bara dela med mig om denna underbara bok som är helt i min smak. Hade dock tänkt ta en liten paus från fantasy böcker. Men om man läst denna så går det inte.^^

Bye bye///R<3

The girl with the dragon tatoo


(svenska variationen del 1)

Har bara sett 2-3 v de svenska filmerna men jag kände endå igen en del sener som visats i de andra filmerna som kommer från 1:an.
Ja, jag tycker filmen var bra. Väldigt spännande. Fast hehe jag blundade på en del läskiga händelser ^^ Men jag rekomenderar den absolut men om ni inte har sett det svenska "orginal" filmen, se den. =)

Jaja.... nu ska jag kanske se på film, får se =)

/ L i n a

Käns tomt



Ja, jag tycker allt det känns väldigt tomt här på bloggen och det är inte alls kul att blogga ensam. Hehe nej, jag klarar mig inte en enda dag här ensam utan att jag ska tycka det blir tomt och tråkigt X) Så är det men det går nog över snart =)
Om några timmar blir det BIO! Senast jag var på bio var i torsdags och såg återigen breaking dawn (den var bättre andra gången man såg den!) I dag blir det the women with the dragon tatoo. Får se om den är bra eller ej=)

/ L i n a

Jul hos farmor och farfar



Haha, som vanligt är det bara mat som hjäller hos farmor och farfar^^ Först fika med 7 olika slags kakor sedan några timmar senare blev det julmat och direkt efter blev det frukt och julgodis haha^^
Blev iaf nöjd med mina julklappar:
Pengar
Hårprodukter
örhängen
present kort på KICKS =)

/ L i n a

Jul hos mormor


Mormors gran :)

Jag orkade aldrig skriva något mer blogginlägg igår. Jag hade inte sovit så mycket. Senast jag kollade på klockan var den runt 04, sedan kom Elin in och väckte mig 7:40, jag var inte jätte pigg vid den tiden.. Öpnnade alla våra packet som vi köpt till varandra inom familjen. Anledningen till att vi öppnade så tidigt var för att mamma skulle åka och jobba sedan.
SEdan var det den traditionella Stalltomten som lämnat en säck i stallet med mat och julklapp. Som visad uppskattning  lägger vi alltid en julklapp under stallgranen den 23 till stalltomten (nej, har ingen aaaaning om vem detta kan vara men någon gång när kag har kikiat ut genom fönstret har jag fått kik på en stalltomte som är hemskt lik min mormor)
Vi var hos mormor och morfar 13 och kl 14 började vi äta julmat. Är ganska trött på julbord nu hehe men ska äta julbord i dag också^^
Gissa vad jag gjorde kl 15? Kalle anka så klart. Jag bara måste se det, sitter helt fastklistrad framför tv:n i en timma och bara väntar och väntar tills timman är slut. Ja, ärligt tarlat börjar en del avsnitt bli lite dryga^^
Öpnnade packet någon gång efter det, granen var återigen helt överfull av packet haha :)
När det är julafton åker min familj alltid hem ganska tidigt och myser där hemma istället så vid 18 åkte vi hem. Såg på pirates of caribbien under tiden som vi väntade på att sälskapsresan skule börja^^ När den var slut var kl 23:15 och då var jag så himla trött! Här kommer iallafall en lista på vad jag har fått.
Hörlurar (eller vad man nu ska säga)
skydd till mobilen
Boddy lotion
Ögonskuggor
Klocka
Spargris
Örhängen
armban
Pyjamas
Biobilljett
KLäder
Halsduk
Vantar
Tomte från mormor.
Åker nämligen alltid in till stan med mormor och får välja julklappar själva =)
En parfym - Christina Agulera, har velat ha en sån länge men har aldrig önskat mig en men så fick jag en sådan parfym endå!:D
aja.. det var nog allt...  I dag blir det julfirande med farmor, farfar och kusiner :)

Det var allt =)

/ L i n a

GOD JUL!

Jag gör en liten sen god jul hälsning till er alla. :) Dock är det ju fortfarande julafton. ;)

Dagen har spenderats med halva släkten som vanligt. :) Många fin fina packet har jag fått. Och jag har fått allt jag önskat mig :)

Det jag har fått är:

En bok vid namn "Cirklen" (verkar var SKIT bra!)
En till bok vid namn "fallen ängel" (verkar också var jätte bra) (bägge böcker kommer i en triologi)^^
Mascara "big bold" från IsaDora! Reklamen som visar att man får fransar som vingar^^
2 st pyjamasar
Paradis ask
Eltandborste!
t-shirt
2 st shortor
tomtegubbe som bakar knäckebröd^^
filmen "Anastasia" !
strumpor (söta lite högre)
örhängen!
halsband
pengar
handkräm
parfym
Godis
Laddningsbara batterin (Till min kamera som slukar batterin) ^^
Klocka

Det var nog det. Iallafall av det jag kommer ihåg^^

Här hade jag nu tänkt ha en fin liten bild på min älskling Didde med en röd roset. Men det enda jag fick av honom var morrande och en tjurig min bort från kameran.^^ Och lillen tuggade på ett ben och fattar inte att man måste sitta upp för en bra bild.^^ Aja, kan ju inte få allt^^

Denna söta lilla tomte får bli en bra julig bild. :)

Bye bye///R<3


GOD JUL ÖNSKAR....


Poma, Mira och Lina !!

Nu blir det julfrukost med familj<3 Ses troligen ikväll och då ska jag berätta vad jag har fått i julklapp!

åter igen, GOD JUL TILL ER ALLA!<3

/ L i n a

23 DEC, julen har äntligen börjat!




Varje år börjar julen för mig och min familj den 23 december. Kompisar kommer på besök och vi byter julklappar med varandra (pappor, mammor, barn byter med varandra) I år var det en höjdare, hade jätte kul med prat, youtube tittande, singstar (blev hes efter typ.. 2låtar) och så klart det årliga julklappsöppnandet! Papporna köper alltid det mest fruktansvärda de kan hita, så därför tänker jag inte nämna det här på bloggen haha!
Jag fick en nessisär med två ansiktsmasker, två nagelack och en burk med hudkräm! Mycket nöjd! :D

Nu laddas det för morgondagen (om sisådär 50min är det 24dec)

Godnatt<3

/ L i n a

HÄR ÄR JAG!

Jag fick vara inne på datan efter kl 8 på kvällen! :D Så det kommer komma inlägg från mig också! Nu blev ni allt glada va? ;) Tänkte la det. ;)

Idag har jag mockar, klätt mini granen^^ städat och lite annat smått och gott. :)

Imorgon är det julafton!! Kan inte tro det! Dock är det skit tråkigt att all snö försvann i natt...hoppas den kommer tillbaka någongån på lovet iallafall.

Ville igentligen bara säga att jag fortfarande är kvar här och kan blogga. Så L du kommer inte bli helt ensam. :)


Lite juliga bilder blev det :) G O D  J U L ! ♥

Bye bye///R<3

Ett försök till julkort



Jag fick idén att ta ett fint litet julkort tills i morgon. Hundarna som låg så sött och snarkade i soffan tyckte jag var bra motiv. Så jag hämtade ost från kylen och lockade dom till att sitta  framför granen. Efter mycket "sitt still!" satt de någorlunda stilla men hann bara ta något kort innan alla hundar var borta ur bild. Dessutom blev de få kort jag tagit, suddiga och tråkiga. Så Mira, som satte sig så perfekt i soffan, fick bli offret i stället. Men hm.. det gick inte så bra. hennes huvud började gå ner mer och mer och ögonen tröttare och tröttare. Tillslut låg hon med huvudet sött på soffkanten och struntade i mig. Haha gulligt^^
Om det kommer något julkort i morgon elelr ej får ni se!

/ L i n a

22, Äntligen jullov!



Den här veckan har känts som en evighet innan den här dagen skulle komma! Men nu äntligen är det lov! Det firades med tidig julpakets öppning från moster. Fick jätte fina armband och örhängen. Armbanden ska jag ha på julafton, de passar perfekt! I dag blir det även bio, ska åka 17 =)

Wiiie nu längtar jag efter julafton!

/ L i n a

JULLOV!

Ja, äntligen så är det jullov! Kom hem runt halv 11 eller någonting sådant. :)

Snart ska ja ut och mocka. Tänkte vara snäll mot mor min idag, så att hon ska få slippa mocka idag tänkte jag. :) Måste även städa mitt rum igen. Speglen, hårblåsen, plattången, sminket osv osv, finns nu i rummet efter morgonen. Allt jag behöver på morgonen står nu framme och skräpar. Imorse gick jag upp 5:20. För att få lite extra tid till att fixa mig, eftersom mamma var tvungen att åka halv 7. :)

Bara så ni vet så har jag (bara sådär) fått dataförbud på lovet. Vet inte vad jag gjort för att förkäna detta (dock har det blivit endel datasittande efter skolan men endå) men ska se om jag kan få lov att bara vara inne på datan på kvällen, typ efter åtta eller nåt. :) Hoppas att pappa är snäll nog att ge mig det iallafall. Vill ju inte lämna L helt själv här liksom... Men får hoppas att det fixar sig. :)

Sitter nu i soffan och värmer mig lite. Det var väldigt kallt när jag gick hem. Hade dessutom ingen mössa heller. Så huvudvärk fick jag på köpet...*suck*
Min älskling Didde ligger och sover såå sött bredvid mig!♥

Sööt! Nu ska jag nog ta och gå ut så att jag får stallet överstökat. :)

the moment someone tells you you're not good enough, is the moment you know you're better than them.

Bye bye///R<3

Christmas feelings in the house!

Nu har vi en liiiten liiiten liiiten gran inne i köket, så gullig är den. Och den är pyntad med endast stråpynt eller vad man nu ska säga. (Det är pyntet på bilderna som den är pyntad med) :) Så lite juligare blev det allt.

En låt som kanske inte är så ny, men dock sååå underbart fin och underbar är "Christina Aguilera - You lost me" så underbart fin. :) Och en till låt som jag fick ett tips på som var bra var "30 seconds to Mars - Closer to the Edge" den var också jätte bra! Tack för tipset A. :)

Imorgon är det sista dagen i skolan. Bara lite avslutning och ett hejdå, sen drar vi hem och spenderar två och en halv vecka (eller hur länge nu lovet är) med massa julmysiga grejer. :)

G O D  J U L ! ♥


Sådant här pynt har vi i den liiilla liiilla liiilla granen i köket. ;)

And we tried, oh how we cried
We lost ourselves, the love has died
And though we tried you can't deny
We're left as shells, we lost the fight

Christina Aguilera - You lost me

Bye bye///R<3

JUlklapp nr 2



Första julklappen som jag öpnade var i går då vi i klassen bytte paket med varandra. Jag fick en påse med bilar och en randig mugg:) I dag byttes det paket med R. Jag blev väldigt nöjd med mitt, nämligen två böcker (bok nr 1 och 2 av en serie) Ska bli väldigt spännande att börja läsa dessa (berättar mer om dom efter jag läst dem) Men först måste jag läsa klart Harry Potterböckerna. Har två böcker kvar nu så det borde inte ta så lång tid. Det beror på hur mycket jag läser över jullovet :)

Nu blire mat + film!

/ L i n a

Julgran check!



I eftermiddag har 60 Tomtar bärts ner (jag har själv räknat dom) granen har kommit på plats med ljus, grankulor, glitter och en röd julstjärna! Mamma gillar att klä granen i endast rött men jag tycker att hon kunde ha haft i lite andra färger också så som guld och silver  fast jag tycker endå att granen är fin som den är^^
Tog nyss lite bilder på grankulorna men tycker inte att bilderna blev så bra. Den här bilden blev bäst! Ska försöka ta kort på mormors gran i stället. I den är det mycket mer glitter och blandade saker som ger fina och glittriga bilder ;)

/ L i n a

Juligt!

Äntligen (som ni kanske kan se, om inte så tryck på f5) har vi nu en ny design, liite juligare, eller vad säger ni? ;) Till och med snö. :) Och på lördag är det JULAFTON!♥

Imorgon skulle vi börjat kl ett. Men det ska komma någon och prata om dens resa till kongo, så vi måste vara i skolan kl 9!! Och där försvann min sovmorgon! En sådan lektion borde inte bara få hoppa in sådär. Aja, det är ju snart jullov:) Bara en vanlig dag kvar :)

Ni kan la lägga in en kommentar om vad ni tyckte om den nya headern. :)


It’s the most beautiful time of the year
Lights fill the streets spreading so much cheer
I should be playing in the winter snow
But I'mma be under the mistletoe

Bye bye///R<3

I år serveras det citronsill.



Sill är något som jag aldrig har smakat och jag tänker aldrig smaka heller! ( Inte de närmsta åren iallafall) Det ser så oaptitligt ut men det är många som gillar det så det kan ju inte smaka allt för illa även om jag inbillar mig det^^
Hursomhelst så brukar mamma varje år lägga in egen sill som ska serveras den 23 då vi får främat av några kompisar =) I år blev det som sagt citronsill och jag har själv hjälpt till med att skala morötter, hacka peppar och ja, tagit kort^^  (hur det nu kan räknas som hjälpa till)
Haha jaja, kul inägg om citronsill? MUMS (ironi)

/ L i n a

Lila, blå och svart.



Precis innan färgerna  gick bort från himelen hann jag ta några kort, så himla fint! Önskar bara att jag hade befunnit mig vid en sjö eller en annan finare plats.

På tal om något annat så har jag varit med och huggit ner årets julgrann som märktes ut innan snön komm=)
Men julgrannen ska inte in förren onsdag eller Torsdag. Så jobbigt att vänta!^^

/ L i n a

Julklapps handling

Snart bär det av till stan för att köpa julklappar. Har till mamma, pappa, lillasyster, E&L och till kusinen kvar. Hoppas bara att jag hittar allt snabbt! Gillar inte att handla julklappar när jag inte vet vad dom önskar sig...aja, dom får nöja sig med det dom får. ;)

Vaknade imorse och såg snö ute. Oj vad glad jag blev! :) Hoppas bara att det håller sig tills julafton. :)
Det kan på lovet gärna komma en 10 cm mer snö. Hade vart bra det. :)

Har även tatt årets första vinterkort typ. Nu är det iallafall snö med på korten. ;)


I do believe in the light
Raise your hands up to the sky
The fight is done
The war is won
Lift your hands
Towards the sun
The war is won

This is war - 30 seconds to Mars - Kolla videon med harry potter såå bra! :)

Bye bye///R<3

Ang. Bloggen.



Jag och Rebecka har bestämt oss för att behålla bloggen! Vi har också bestämt oss för att förbättra bloggen på alla sätt som vi kan. Exempelvis ta nya bilder oftare som vi kan visa på bloggen, skriva välskrivna texter m.m Hoppas det blir bra för jag vill värkligen inte släppa bloggen riktigt än =)
Nu i morses när jag kollade ut i fönstret låg det snö på backen! jag blev jätte glad och bestämde mig därför att gå ut och fota. Tog med mig stativet vilket var tur för det kom mycket till använding.
 Jag hade hoppats på att få se ett vilddjur som skulle komma gåendes lungt och stillsamt i lagom avstånd från mig så att jag kunde fota den men nej, sådan tur hade jag inte.

/ L i n a

Please...

Snälla hjälp oss med en liten, liiiten sak. Vi har nämligen haft många funderingar över våran blogg. Ska vi ta bort den? Eller.. ska vi ha kvar den? Ingen av oss tycker att det är kul med bloggen längre. Det känns som att ingen läser och att ingen bryr sin om vad vi skriver. Som ni nog förstår är det inte kul att bara blogga för sig själv.. Jag förstår att våra blogg inte är sp rolig att läsa just nu, varken texterna eller bilderna är sp välgjorda.
Det är så svårt att bestäma hur vi ska göra... Därför vill vi be er om hjälp. Kommentera om ni tycker att bloggen ska vara kvar eller inte. Är det ingen som vill at tvi ska ha kvar den tar vi helt enkelt bort bloggen </3

MVH Lina och Rebecka <3

Ett litet kvälls inlägg

Ja, jag tänkte bara titta in här lite. Har inte gjort det på ett tag. Men har typ haft fullt upp, men endå inte. Men aja.

En jätte bra låt (om man tittar på musikvideon med Harry Potter) är "This is war - 30 seconds to mars" den är jätte bra! Särskilt musikvideon. Man bara måste kolla på den. ;)

Jag ville bara säga att veckan har vart jätte bra och rolig. Väldigt annorlunda, fast på ett bra sätt ofc. ;)
Så ska jag lägga upp lite nyare bilder imorgon och ett bättre inlägg än detta. :)

En bild jag gillar starkt. :)

To the right, to the left
We will fight to the death
To the Edge of the Earth
It's a brave new world
from the last to the first

This is war - 30 seconds to Mars - I'm in love!♥

Bye bye///R<3

Nice eftermiddag ;)


Dålig bild, jag vet.

I dag på eftermiddagen befann Bf och VO i ungdomenshus med särsskolan. Det var ganska kul förutom att min grupp var värdar. Vi skulle alltså välkomna alla och visa vart allt fanns. Det fanns en pyssel grupp, bak grupp och spelgrupp =) Vi skulle alltså visa dom vägen vart de skulle gå och så. Så det bev ganska drygt ibland men vi fick låna en kamera som vi gick runt och fotade med ;)
I morgon är det matte lektion, snabb lunch och sedan bowlla med klassen + VO :D

/ L i n a

Sovmorgon och åska!




I natt lät det som ett himla oväder! Det smattrade förfärligt på fönstret och det mullrade utanför.
I morse gick jag upp kl 9 och då låg det ett tunt lager med snö på backen!:D Så jag och syrran gick ut för att rida och  men när vi väl var på väg ut med hästarna började det åska igen.. Det var bara att tränsa av och ta ut hästarna ;/ Gjorde iaf iordning stallet och nu sitter jag här i soffan, ny duchad och ser på filmen Bäck, samtidigt som jag bloggar^^
Om ca 1,5 timma ska vi åka till skolan för att ha eng prov (ja det kommer att gå skit)
Ska äta middag först hade jag tänkt =)

/ L i n a

13 DED, Lucia.



I dag gick alarmet igång exakt 06:57, lagom tid till att hina gå ner till tv soffan och se alla lucior, stjärngossar och allt vad det var, stega in i kyrkan. Hela familjen (hundarna inräknat) myste framför tv:n med kaffe, nybakat bröd och lussebullar :) Offrar gärna en timme av min sovmorgon för att se Lucian. Det är ju trots allt bara en gång om året ;)

I skolan har det gått ganska snabbt. Hade matteprov i dag som kändes sådär... Förstår inte varför allt som hör till matte ska vara så svårt .

I morgon börjar vi kl 13. Det bästa är att man får skjuts in så alltså behövs inte väckarklockan ställas :D Men ska nog göra det endå så att man hinner göra stallet och duscha =)

/ L i n a

Lussebullar, alltid lika gott!



I dag var det Lucia firande på morgonen. Tycker att det passade mycket bra att ha det en dag för tidigt. 1, vi slipper att jobba på engelskan och 2, det är mysig start på skolveckan. Det bjöds på bra sång från kören och sedan lussebular, pepparkakor och kaffe =)
När jag kom hem 17, hade mamma gjort deg så jag stälde mig och hjälpte till med det. Goda blev de kan jag säga :D

I morgon är det ju som alla vet Lucia på tv:n, då blir det mys :) Tur att vi har sovmorgon^^

Lasse kom med på bild också=)

/ L i n a

Om Simon och Ekarna



På vågen hem i bilden disskuterades det om filmens handling. Vad filmen hade handlat om. Alla kom fram till att det var ingen av oss som viste.
Jag satt där i biografstolen och väntade....och väntade på att något skulle hända men inget hände. Så ärligt talat kan jag inte tala om för er vad filmen handlade om i korta drag. Jag tycker att filmen var väldigt dryg och komplicerad på det viset att det inte riktigt fanns någon tydlig (vad heter det) höjdpunkt(?) Kan endå inte säga att filmen var dålig. Kanske den som förstår filmen tycker att den är jätte bra? Men ärligt talat tänker jag inte rekommendera den till er. Absolut att den går att se på, men inte på bio kanske...
Kvällen var vilket som, väldigt mysig med mamma, syrran och moster :)

/ L i n a

Tänkte försöka...

Ja, jag hade tänkt att gå ut på en liten fotorunda även om vädret inte är något vidare bra. Men så kommer man på att kameran inte har något batteri...-_- Bara att hitta på någonting annat. Lite tråkitg att batteriet alltid ska vara problemet. Får ta och önska mig ett laddbart batteri som man har under kameran. Inte det snyggaste, men helt klart värt det.

Dagen, eller rättare sagt hela helgen har vart slö. Har inte gjort så mycket (som vanligt) har mest kollat på film. Mamma har äntligen fått se "whater for elephants" den är nog en av mina favorit filmer! Såå bra. :)

Snart, eller om en stund blir det mat. Börjar bli ganska så hungrig nu. Aja, shit the same tänker la ni.^^

Tänk att det redan är 3 advent!! Snart julafton och jag har inte köpt några julklappar än...:S Kanske eller måste ta det nästa helg. Jag och syrran får åka in och köpa lite julklappar då. :)

Bye bye///R<3

En myckert kort fotorunda



Såg att solen tittade fram lite lätt. Gick ut och tog 9 kort. De blev inget vidare så jag gick in igen.
Vad ska alla göra i dag då?  Själv skajag kanske åka på bio idag. Det beror på mamma faktiskt. Har beställt platser m.m men vi får helt enkelt se. Jag hoppas det blir bio för jag har haft tråkigt hela helgen!:(

/  L i n a

kissenmissen



Hehe.. Nesse är värkligen inte lätt att ta kort på X)) Han ska alltid följa efter och komma för nära och aldrig är han stilla heller ^^
Varför han heter Nesse och inte Nisse vet jag inte riktigt. Nesse kommer från en av våran mormors katter och han kom till oss som liten kattunge. Nu är han 15 år, alltså en gammal gubbe^^ Jag och och Elin kallade honom alltid Nisse tills den dag då vi fick en labrador som hette Nisse. Vi kunde ju inte ha två djur som hette samma namn så Nisse fick gå över till namnet Nesse igen =)
När jag och syrran var små var vi rädda för Nesse, han ville aldrig gossa och dessutom kunde han helt plötsligt hoppa på våra ben med klorna utdragna. Men nu är han världens snällaste och brukar oftast vara väldigt klängig. Han ska alltid gå mitt i vägen, på boken eller vad det kan vara och ha svansen i vädret, haha men mysig är han :)

/ L i n a

Min ritkunskap för 3 år sedan =)

Hihi var bara tvungen att visa denna bild på Monne som jag målade 26-12-2008. Jag målade av från en bild som fanns på min gammla mobil haha:D


God förmiddag =)



Hej.. Vakande i dag runt.. halv åtta och funderade på när väckarklockan skulle ringa.. kom på att det var lördag och blev genast glad:D somnade om och tvingade upp mig själv 10, hästarna var fortfarande inne så de behövdes gå ut :) 
Ååå skit nu regnar det IGEN! regnade ju efter det att jag skrivitt inlägget om att det snöar i går. PISS vad sur jag blir, skit väder, vad är det för fel på det här dumma vädret?? Nåja....

Föresten, har öppnat nr 10 i min julkaländer i dag :) Helt otroligt att jag inte glömt av den än X) Min förra kaländer som jag hade förra året låg halvöppnad i skaferiet i nästan ett år innan mamma slängde den. Det är bara det att chokladen är sååå äcklig! blä, ryser nästan när jag stoppar den i munnen. Men det är endå kul att se hur luckorna minskas för var dag så jag kör på tills alla luckor är öppnade! ;D

Nu har jag inget mer att skriva om.. Skulle vilja gå ut och fota, tycker inte att det är kul med att visa fula bilder på bloggen hela tiden. Blir så besviken på mig själv. Jag VILL ju fota bra men just nu orkar jag aldrig ta tag i det. Gå ut och fota.. För när jag gör det blir alla bilder fula och då blir jag sur och ledsen och skiter helt enkelt i det och går in..
Men jag får skylla mig själv när jag slarvar så där :)

/  L i n a

Woho, snön har återvänt!




Tja, man kan faktiskt inte låta bli att bli glad när det snöar och man kan inte heller låta bli att nämna det här på bloggen heller. Jag som stör mig på alla som nämner det på facebook, haha ^^
Andra bilden är, som ni säkert märker, från bakningen i går ((((:

Juste.. om nu regnet kommer tillbaks, som den ska göra, då kommer jag att bli sur!

/ L i n a

Äntligen fredag!

Ja, nu är det äntligen fredag. Och det gillar vi!

Dagen har varit helt okej. Har inte hänt så mycker annorlunda idag. Vädret är ju inte att prata om. Bara regn och slask. Inget kul alls. Men men. Man ska inte ta ut sin energi på vädret. Man får helt enkelt vara glad endå. :)

Jag och L har en liten fotoutmaning. Så om ett par veckor eller nåt, så kommer dom bliderna upp. Ska börja den utmaningen snart. :) Så det ska bli roligt att se resultatet i slutet sen. Hur vi tolkar olika saker och sådant. :)

"Life is full of fake people.
But before you decide to judge them,
make sure you're not one of them."

Bye bye///R<3

Äntligen hemma =)


Hej! dagen ha la vart ok. Tänker inte berätta om dagens irritation, bara onödigt, haha :) Har nyss ätit ett wienebröd och druckit tee, det gör en på mycket bättre humör kan jag säga! :) Nu är det helg, tummen upp för det.

/ L i n a

Mums, pepparkaka!


Synd att inte fokusen ligger på ögat för jag gillar bilden i övrigt =)

Pepparkaksbakningen var skojsig och mysig =) småttingarna kladdade och mjölade ner sig^^ Sj bakade jag hur snygga pepparkakor som helst, ärligt! haha ne.. de blev la som vanligt, ojämna, kantiga och dessutom så blev hälften brända -_-  Men de som icke blev brända blev goda. Kan ju avslöja att mamma gör världens godaste pepparkaksdeg! Degen försvinner alltid i munnen lite då och då innan vi enns har börja baka. Fick sota lite för det innan då jag fick henskt ont i magen.

Det var det. Ville bara uppdattera er hur det gick. Alltid lika  roligt att prata om årets första pepparkaksbak ;) <3

/ L i n a

Dags för pepparkaksbak!



I dag skulle vi som sagt presentera Bf pogramet för ätradalarnas nior :) Det var kul! Fast.. de såg väldigt tjuriga och uttråkade ut och svarade aldrig på frågor m.m men endå, det var kul :) Före kl 11 var vi hemma, så himla skönt. Nu när kl är lite över 15, käns det som att jag inte har varit i skolan i dag :)

Om en timma ungefär kommer kusinerna. Vi ska baka pepparkakor! Gjorde detta förra året också och det var väldigt mysigt. Ska även äta risgrynsgröt ;) Härligt ;)

/ L i n a

7 December.


(Bild tagen igår)

Hej! I morse, när jag hunnit göra en halvägsvändning och sulle byta sovsida ringde alarmet plötsligt. inta alls kul, trode att jag fick sova lite till så jag blev ganska chokad. Ni vet, här tror man att man ska få sova i sin sköna säng ett tag till men så överraskas man av alarmet och måste gå upp i det kalla. Nej, dagen började helt enkelt inte bra ^^ Sov ca 5 timmar i natt, det är inte alls bra för mitt humör känner jag. I bland har jag väldigt svårt att sova på kvällen och det är väldigt jobbigt^^ Sp när man vet att sömnen värkligen, värkligen behövs just den natten hehe:)

I morgon ska vi vara i skolan 8-10:30, ska nämligen presentera BF för ätradalarnas 9.or. Förstår inte riktigt varför vi 1:or, som bara har gått en termin, ska göra det. Vissa får vara lediga i morgon.. jaja :)

/ L i n a

Woho, snö!

Älskade snö, kommen i sista sekund, typ. Hoppas nu bara att den håller sig på backen tills julen har varit. Förstår inte dessa som klagar på snön :O Som sagt, utan snö, är det ingen jul!
så här kommer två bilder som handlar om snö! En bild som jag tog igår och en favorit bild från förra året :)
Min lilla minidator börjar ge upp känner jag. Den är seg och gör lite som den vill tycker jag allt, irriterande!
Jaja, iaf glad att snön är här!:D
Juste.inlägget under publicerade jag i dag av ngn anledning fast jag skrev den för några veckorsedan men den blev lixom fast på min mobil för det gick inte att publicera det den dagen så när jag tryckte upp bloggappen så var inlägget där så ja, jag publicerade det ^^
/ L i n a







Time for school

Hej! Gick upp kl8 i dag och har redan hunnit mocka, köra strö m.m och hunnit slå in lite julklappar! Om bara snön kunde komma snart:/ snööööö!
Nåja, nu sitter jag här i soffan och gör absolut ingenting förutom blogginlägg så klart. Väntar på att få åka till bussen som går 10:40 ska äta på chinan med R bara för att vi alla tre är själva hemma och har endå ingenting att göra här hemma:) sedan blir det engelska lektion kl13 redovisning;( 14:10 slutar vi. Då ska jag gå och kolla efter vinter skor om det inte är så att jag hinner kolla lite efter lunchen. Ja det blir en tidig lunch i dag kl11 därför blir det ingen frukost i dag. Måste ju orka proppa i mig all god kinamat:D
hehe... Nej nu vet jag inte vad man ska göra.. Kanske var lite tidigt att gå upp kl 8 men ganska skönt att vara uppe tidigt också:)


Lite annorlunda...

Ja, det kan man kanske säga. Jag gick av bussen vid en annan hållplats. Den hållplatsen var inte en så stor hållplats. Men jag hann stanna bussen i tid. Sen fick jag på mig refläxvästen (tackar E som lånade ut sin till mig)
och började gå. Det var inte så långt innan jag var på ett litet "instick" jämte vägen. Men läskigt var det iallafall när bussar och lastbilar kom farandes förbi. Och sen tog det ett tag att få komma över. Det kom en jämn ström bilar hela tiden...Men efter att jag tillslut kommit över så var det bara att börja gå hemmåt. :) Fick även sällskap påväg hem. Alltid trevligt! :)

Nu sitter jag i soffan och små tittar på tv och lyssnar på musik :) Kan inte gå in på datan utan att lyssna på musik. ;)

Dagen i skolan har vart bra. Lite drygt på sista lektionen, men det är det väl alltid. Sen hade vi ju som sagt ingen svenska. Så vi tog en fika i caffeterian. :) Mysigt! Ska bli riktigt skönt att inte ha några mer sv-lektioner fören efter jul. :D

Ne nu ska jag nog...ja, slösurfa eller nåt. :)

En fin liten bild får det bli idag. :)

Bye bye///R<3


Ville bara säga godnatt

Ja, jag ville bara säga att min söndag har vart bra och väldigt trevlig och mysig. Har vart många skratt idag. Särskilt när vi alla fyra (jag, min lillasyster, storasyster och hennes kille) spelade buzz. ;) Jag vann det sista gången vi spelade. ;) Alltid härligt att vinna. :)

Så nu är det dags för mig att krypa till sängs. Ska upp 05:30 imorgon. :)

Det största felet du kan göra i livet, är att ständigt gå runt och vara ängslig för att begå ett.

Bye bye///R<3

2 advent

Idag är det andra advent och snart jul!! Vi har bara 2 veckor och 4 dagar kvar i skolan! :D

Idag har jag varit väldigt flitig och duktig och städat mitt rum. Så nu är det fint och rent igen. ;)
Alltid skönt med nystädat rum. Bytte även påslakan och sådant i min säng. (Även i min lillasysters säng. Så nu tycker jag hon är skyldig mig en tjänst) ;)

I could stand on my own
Letting your memory fade
I wouldn't hurt like this, or feel so all alone
I wish I was cold as stone

Lady Antebellum - Cold as stone

///R<3

Linas novell


Jag sitter i bussen på väg hem från skolan. Jag känner mig tom och känslolös. I dag ska det ske. Det som jag tränger bort i tankarna för att slippa alla jobbiga känslor. Vet inte hur jag ska bete mig, vad jag ska göra. För att tiden ska gå snabbare. För att få det jobbiga överstökat.

Jag kommer hem. Allt känns som vanligt förutom den där tomma känslan jag har. Varför är jag så lugn? Jag borde vara ledsen, rädd och orolig. Men inget känner jag och det gör mig inget. Bara skönt.

Efter maten sätter jag mig framför dator. Trycker fram favoritspelen. Fokuserar blicken på dataskärmen.  Då och då slänger jag hastiga blickar på klockan i nedre kanten av dataskärmen. Klockan rör sig sakta framåt.

Snart ska det ske tänker jag. Fjärde gången som jag kollar på klockan börjar plötsligt pulsen öka. Jag känner rädslan krypa fram. Sorgen och tårarna kommer automatiskt. De tomma känslorna är plötsligt borta. Snart är det dags, snart ska det ske.
Jag får panik. Vad håller jag på med?? Hur kan jag sitta här inne framför datorn och spela. Spela oviktiga spel för att få tiden att gå snabbare. När jag i själva verket ska vara ute. Vara ute och ta farväl innan det är försent.
Jag blir arg på mig själv. Arg för att jag lät de tomma känslorna hindra mig från att tänka normalt.

Med tårarna rinnande ner från mina kinder. Rusar jag upp från datastolen och ut från datarummet. Går till hallen och slänger på mig mina varma termobyxor. Går ut i det kalla Novembervädret.

Jag känner de obehagliga känslorna bli starkare och starkare, sorg.

Bara några sekunder senare efter det att jag lämnat huset öppnar jag den stora stalldörren. I stallet möter jag min tvillingsyster. Hennes ögon är röda, tårarna många. Hennes blonda hår ligger i en trasslig knut på axeln. Tydligen har hon vart här länge med tanke på de röda och kalla händerna hon så desperat försöker värma upp genom att gnugga händerna mot varandra.
Jag vänder min blick mot den lilla ponnyn som står i den minsta boxen. Mitt hjärta brister när jag ser på den söta rosa mulen, på  de svarta lysande ögonen, den vita manen och de små luddiga öronen. Jag går fram, lägger min hand mot ponnyns mule. Min fina lilla häst.
Jag tänker tillbaks på alla minnen vi haft tillsammans i de 10 åren vi känt varandra. 10 år känns plötsligt alldeles för lite.
Jag och min syster står där och kramar den lilla hästen, gråter och tröstar varandra. Snart är det dags, dags för det oundvikliga.
Tiden går sakta fram men tillslut slår klockan fyra och det är dags.
veterinären, en gråhårig gubbe med röd overall, kliver in i stallet och både jag och min syster förstår. Det är dags att säga farväl. Tårarna strömmar. Mina tankar är tomma.
Jag kramar om den lilla ponnyn. Upprepar om och om igen ”jag älskar dig min fina lilla häst, jag älskar dig så”

Veterinären ger honom en lugnande spruta  och sedan, en till. Ponnyn blir tröttare och tröttare. Snart är det över, snart är det dags. Tillslut tar den lilla ponnyn sina sista andetag och för mig, går hela världen under. Mina händer darrar, mitt hjärta bultar och tårarna rinner. Det är så här, tänker jag, som riktig sorg känns.

Du har skrivit en berättelse som är sammanhängande och begriplig, fin och känsloladdad. Du har inte helt och fullt följt instruktionerna för en novell. Det är en tydlig upptrappning som skapar spänning, men det finns ingen tydlig vändpunkt.  Avslutningen kommer direkt i anslutning till upptrappningen. Det är ändå en mycket välskriven berättelse med ett tydligt budskap. Personbeskrivningen gör du med hjälp av både gestaltning och inre monolog. Miljöbeskrivningen är god. Du följer skriftspråkets normer för språkriktighet, se dock kommentarerna i högerspalten.

Omdöme: C

Haha ja, här har ni min novell. Den har sina brister som ni ser. Och jag håller med att slutet blev för kort men det är bara för att lektionen slutade då så jag hann inte skriva mer =) Iaf nöjd med mitt C  eftersom att jag inte är någon bra novell skrivare, har väldigt svårt för grammatik m.m X)))

/ L i n a


Wow, nyhet, det snöar!




Samma visa varje gång. Snöar det, ska alla uppdatera på facebook att det snör. Lite då och då dyker det upp inlägg som " och nu skriver alla att det snöar..." Haha jag tycker att detta är av någon anledning ganska irriterande. Herreud,  alla behöver inte skriva det som om det är värsta stora nyheten.  Snön kommer endå inte att lägga sig på backen än på ett mycket bra tag -_-
______________________

Snart ska här göras julkort föresten :) Rättare sagt, hos mormor. Det är alltid lika mysigt att pyssla, dricka glögg och äta pepparkakor :) Det var även längesedan som jag gjorde kort i huvudtaget, säkert över ett årsedan ;) Kanske lägger upp någon bild på mina kort senare fast då fårr det allt bli kort från iPhonen :)

Nu ska jag fortsätta att ha tråkigt i 50 min till, byeee

/ L i n a

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var ju roligt hurra!!

Ja, nu snöar det allt. Riktigt stora snöflingor också. Dock vet jag inte om det kommer hålla sig kvar på marken, men kanske kanske. ;)

Idag ska jag inte göra någonting särskillt. Som vanligt *suck* aja.

Igår var vi och handlade och jag är jätte nöjd med mina köp. :)
Jag köpte:

en t-shirt
ett par svarta jeans
ett par mörkblåa jeans
en shorta
ett linné

T-shirten har jag velat ha i minst två veckor nu, och nu ligger den uppe i min garderob!! Super glad! :D Och dom svarta jeansen har jag velat ha länge nu också. ;) Så jag är som sagt super nöjd!! :D

Åh, mitt vinterland! :)

Bye bye///R<3

Fredagens kväll^^



Varför ska bloggrubriker vara så svåra att komma på? Jag menar.. Fredagens kväll? Vad betyder det? Jo, att fredagen har en kväll typ men vist låter den lite ...konstig?
Hursomhelst.... Var i borås i dag och gjorde åt lite pengar. Köpte äntligen mina efterlängtade vinterskor! Gar redan ett par men det är klack på dessa och det käns inte sp kul att gå runt med klack skor när det är snö (om den nu kommer...) förutom vinterskor köpte jag även en luvtröja och hårfärg. Skulle gärna köpt lite mer kläder men hittade inget som passade mig ;/

/ L i n a

ohändelserik dag



Snart är det fredag! ;D Det gillar vi stort (Y)
I dag har det inte hänt sp mycket. Såg på film i skolan i dag, flyga drake. Tror inte det finns någon som aldrig hört talas om den. Jag tycker att filmen var så där (har inte sett slutet än) ganska obehaglig vid vissa händelser :S Men ja, den gick la att se på =)
Hm.. vad har hänt mer.. typ inget.
Nu ska jag dra :P

/ L i n a

RSS 2.0