Jaga hästar och lite annat.



Haha alltså, jag tänkte fota någonting till bloggen i dag. Vad kommer jag på? Jo, att fota uppstälda nagelack, fint! Hahah, min fantasi är som ni ser, inte den bästa! Fast min extra blixt fungerade inte så jag kunde inte ta närbilder som tanken var egentligen. Men i vilket fall så slutade det med att en tjatig och närgången Biffen fick stå som modell i stället. Jag gillar sista bilden, synd att redigeringen är så begränsad ;)

Hursomhelst, när mina kusiner var här och fikade så ringde telefonen om att våra hästar var på rymmen. VA? Haha, våra hästar rymmer ju aldrig! Det har hänt en endå gång tidigare och det var när dom var på sommarbete i en provisoriks hage men här hemma har dom alltid stannat i hagen! (någon gång har staketet till och med varit öppet utan att någon har gått ut) Men den här gången hade någon häst lyckats öppna öppningen vilken häst det var kan man ju bara gissa  *Otto hosthost* De hade sprungit upp genom skogen så det var bara att springa efter. Jag trodde att jag höll på att dö när jag sprang i jobbig halk snö. Men hällre att de sprang upp än ner, där vägen är. Det slutade med att vi fick tag i hästarna på grannens åker. Ingen skada skedd som tur var. Haha tror att hästarna tyckte det var kul att prova på det "fria" för en liten stund men hoppas de håller sig i hagen i fortsättningen ;)

I morgon är vi "lediga" egentligen är det hemma arbete som gäller eller att besöka våran kommande praktikplats. Jag ska försöka jobba lite men jag har inte kommit någon vart med vårat arbete och jag har alltid så himla svårt med att börja. att hitta rätt fakta och sedan formuera om meningarna.
Så, om ni vet någonting om vad fysisk aktivitet innebar för barn/undomar förr i tiden så får ni jätte gärna slänga in en kommentar :)

/ L i n a
 

Ont i nacken, magen, knät och axlarna...

Jo, men det känns ju jätte bra. Har inte haft en så jätte bra dag idag kan man ju säga.^^ Vaknade med träningsverk i magen och smått öm i axlarna. På idrotten hade vi olika lekar. En av dom var indiansmyg och det är väl klart att om man har byxor som inte går över knäna så kommer man få brännsår på dom. Har ett stort på högra knäskålen. Svider lite sådär bara. Jag fick efter idrotten skynda ner till busstationen på ben som knappt bar mig.^^ För att sedan inse att jag inte hade mobilen med mig så jag kunde inte be mamma komma och hämta mig, så jag fick gå hem. Vilket tog en evighet! Väskan var sååå tung och jag hade ont i hällarna plus att det regnade. Så nu har jag även ont i nacken efter att ha bärt den tunga väskan hem. Hittade inte min mobil här hemma, så min storasyster ringer till den och då hittar jag den i min väska under mina idrottsskor...vad gjorde min mobil i sidofacket under mina skor? Hade jag bara vetat det så hade jag ju inte behövt gå hem...-_- Typiskt!^^
 
Imorgn är vi lediga. Eller ja, vi ska jobba hemma och så får vi även tiden till att besöka våra praktikplatser. Så det ska bli skönt att få sova ut imorgon. ;)
Bye bye///R<3

bitande kyla, inställda lektioner och lite god choklad

Det är väl min dag i stora drag. Det är fortfarande väldigt kallt ute, hade dock tights under jeansen idag, så det var lite varmare iallafall. Efter att naturkunskapen var slut så var det 45 minuter kvar tills sista lektionen skulle börja. När det var 10 minuter kvar går vi upp, på dörren ser vi en lapp där det står att vi har instäld lektion. Så vi hade suttit där i 45 minuter helt i onödan. Härligt! Fick skynda till bussen. Väl hemma så får jag äntligen äta min choklad som jag köpte igår. Mumma! ;)
Men annars så har dagen vart helt okej faktiskt. :)
 
Låttips:
 
1. The temper trap - love lost
2. Damien Rice - Blowers daugther
3. Peter Poehl - The story of the impossible
4. Regina Spektor - The call
5. Switch toot - this is home
 
Så, 5 st underbart bra låtar. :)
Bye bye///R<3

Börjar helgen med.......



Färska bilder!
Den här helgen börjar även med att jag inte har något godis och dessutom en magsjuk syster. Alltså kommer jag att spendera den här helgen hemma och vänta på att magsjukan även ska komma till mig, KUL. Tycker så klart synd om syrran som redan har fått det och som dessutom börjar få migrän men jag kan inte låta bli att tycka synd om mig själv också (egoist?) För har man fått influensan då orkr man endå inte göra någonting men jag som inte har fått den, måste endå stanna hemma och ja... vänta på att jag ska få den hahaha ^^ Nej, jag ska inte vara depp för det. Det finns säkert något roligt att göra som ex, städa och tvätta, det är ju alltid kul....

I dag hade i alla fall vi lite tur med sista lektionen för vi hade ingen lärare och fick gå hem. Det kände lite onödigt att ha väntat i 45 min på att lektionen skulle börja men vi drygade tiden med att se big bang. Dessutom hade vi endå inte hunnit med någon tidigare buss :)

Japp, magsjuka var det ja......Men ni får i alla fall ha en trevlig helg så uppdaterar jag er när/om jag har fått den ;)

/ L i n a

Sååå kallt!

Det är jätte kallt ute nu. Hade verkligen ingen lust att gå ut och fixa stallet idag. Bävade mig för att gå ut. Dock väl ute och klädd i varma kläder så var det inte så farligt, det tog inte så lång tid heller.
Hästarna hade styltor idag när dom kom in och jag kunde inte få av dom, så mamma fick ta en hammare och bända loss dom från hovarna.^^ Då satt dom hårt!
 
Fredag imorgon, woho! Älskart' ;) Hade min debatt idag så jag slipper tänka på den. Dock var det inte så farligt, även om jag inte pratade alls mycket, sa ett argument och det var allt. Jag fick ingen chans och jag fick värsta släppet i huvudet och kom inte på någonting att säga tillbaka förens jag var ute ur klassrummet och bah "jag hade ju kunnat säga så och så" men men. Imorgon kan jag ta det lugnt på svenskalektionen iallafall. ;)
 
Ska även be pappa kolla om man kan hyra eller köpa "The perks of being a wallflower" har väntat en evighet på att få se den! Sverige är alltid så sega med att få in nya filmer. Så jag hoppas att den finns ute i butikerna nu. :)
 
Lite bilder som jag tog i onsdags. :)
Bye bye///R<3

Redan Torsdag, snart fredag!



Dessa bilder tog jag i Söndags som jag egentligen inte är nöjd med och som jag inte hade tänkt att lägga upp på bloggen. Men ja, vad gör man när man inte har bloggat på några dagar och inte har nya bilder?:D
Jag förstår inte riktigt.. är det redan Torsdga i dag? Det var ju nyss helg... Ok, fredagen är kvar och det är massa dryga lektioner men trots allt, det är fredag, då går det att stå ut med i stort sett vad som helst ;)

Haha, FAIL, Rebecka nämde Batman filmen i dag nr2 och hon pratade om något helt annat jag förstod inte alls vad hon pratade om. Det visade sig att jag hade fått fel film och kollat på sista Batmanfilmen! Liiite besvikelse efetrsom att vi skulle ha kollat på den tillsammans me ndet får gå. Jag ser den gärna igen :D Det förklarar varför dom pratade om en gubbe som Batman hade dödat hela tiden men som jag inte hade någon aning om vem dte var. Fast inte tänkte jag på att det kasnke var för att jag såg på fel film^^.........

I dag slutade vi sent, alltså halv fyra. Det var faktist en väldigt härlig kännsla att sluta sent och upptäcka att det fortfarande är ljust. Villket det inte hade varit för några veckor sedan. Med andra ord- det går mot ljusare tider gott fok!!
När jag kom hem var jag nästan lite redig och sprang en kortis på mammas rullband, Det kom lixom inte enns på tanken att ge sig ut och rida i dessa minusgrader. Hatar kyla, det är det värsta jag vet! Kylan isig är väll inte så farlig men att FRYSA i kylan, DET hatar jag. Det får gärna vara 2-3 minusgrader men inte mer ^^

Nu ska jag äta kvällsmat, är hungrig. Det blir nog det vanliga, fil och banan, det är ju skit gått! Är lite stressad därför blir det en ganska osamanhängande text.(fast det brukar dte väll vara?)

Ses i morgon troligen :)

/ L i n a

Bara halva veckan kvar!

Idag var vi lediga och imorgon så är det torsdag och det är den segaste dagen på veckan, efter den kommer fredagen. Det blir även lite värre att veta att man har debatt på svenskan också. Jiho...:S
 
Jag gick upp hyfsat tidigt idag, 08:30. Släpte ut hästarna och åt sedan frukost och satt vid datorn och kollade på tv:n en stund. Jag mockade och fixade stallet för att sedan med frusna fötter ge mig ut på en fotorunda. Det blev hyfsade kort iallafall. Kunde inte ta mer än 40 kort innan jag var tvungen att gå in för att min fötter skulle tina.
När jag kommit in så duschar jag och sedan äta lite för att sedan när mamma kommer hem bege oss till vetrinären. Det tog en timme att åka dit, sedan satt vi i nästan en timme och väntade, tio minuter tog själva testet eller kontrollen för att sedan sätta oss i bilen för en timmes körande igen. Men nu är jag hemma och värmer min fötter. Blir så lätt kall om fötterna.
 
Ikväll kommer mästerkockarna, woho! ;)
Bye bye///R<3

2013-01-22

Idag hade vi en lång sovmorgon eftersom vi hade frisluftsdag och man började då kl 12. Så vi tog en buss som gick 11:40. Var där precis då alla började gå, eftersom vi valde promenad. Vi gick från skolan enda till skidbacken. Efter det (som tog ungefär 50 minuter) så väntade vi på skjus hem. Lite onödig dag, men men. Var där i ungefär en timme innan man åkte hem igen.
Fick även nyss reda på att våran lärare är hemma imorgon eftersom hennes barn är sjuk. Så vi är lediga imorgon! Riktigt nice, dock om vi hade haft lektion så hade vi bara haft en lektion för att sedan sluta kl 10. Så det var ju bra att vi slapp åka dit bara för det. ;)
 
Imorgon blir det till att fixa stallet och sedan på eftermiddagen åka in till vetrinären med Dio som ska på en liten undersökning eller vad det nu var. :) Så det blir en slapp dag det med. :)
Min älskade Didde får stå för bilden idag. Såå söt han är!♥
 
Bye bye///R<3

Lasse plutt.




Snyggare klippning får man ju leta efter HAHA! Pinsamt i fall nåon skulle se honom så där. Folk kommer ju undra vad vi har hållt på med. Men så går det när man är dum nog och ger sig på att klippa en galen ponny. Det är inte så att han behövde klippas men vi ville få bort pälsen som fanns på ryggen, eftersom att han har gått utan täcke så har det kommit in massa sågspån i pälsen som kliade. Det roliga är att nu när pälsen är av (i alla fall på halva sidan) så ser man hans sk. "trivselfläckar" ni ser att han är lite "prickig" i pälsen eller skiftningar om det är så man ska kalla det? :)

I dag har jag gjort NADA, nothing, inget! Uschhhh hatar såna här dagar. Jag har ju ridit och så men det räknas knappt för annars har jag inte gjort någonting. Hade tänkt följa med och åka skidor men jag har inga skidor och dessutom är det världscuppen nu i hoppning.
Så ja, hela eller halva, dagen har jag kollat på skidor. Enda sporten som är rolig att kolla på förutom ridsport ;) Om det inte är så att det är OS dår är nästan allt roligt. Det gick hursomhelst bra för sverige i stafetten. Om normannen hade flyttat på sig så att inte Hellner hade varit tvungen att sakta av för att inte hamna i sargen... då hade "vi" vunnit! ;)

Nepp, nu blir det ridsport. Ha en fortsatt trevlig söndag, för det ska inte jag ha. Dessutom mår jag så där konstigt att man inte vet om man börjar bli sjuk eller om det är annat. Jag är täppt i näsan, men inte förkylld och mina kinder dunkar typ som att jag har feber men det har jag nog inte. :) AJA, shite the same.......

/ L i n a

Mer bilder från idag.



Tyvärr tycker inte jag att bilderna gör sig rättvisa på bilden, kvalitén är kass efter att ha redigerat dom och sedan lagt upp dom på bloggen. Men det får vara så. Annars tyckter jag om dom här bidlerna på Otto. Polkas bild får hänga med bara för att det inte blev några bra på henne. Solen sken rakt på henne så hon stod och kisade hela tiden och hade öronen bakåt. Haha. Jag har i alla fall sparat de bästa bilderna till sist, nämligen lilla Lasse. Kankse lägger upp dom senare i kväll eller så får ni vänta tills i morgon ( förstår att ni längtar haha.........)

I dag har jag inte gjrot så mycket. Det är värkligen jätte drygt att inte kunna rida för att det är för kallt. Vad hittar människor på om dagarna som inte håller på med någon sport egentligen?
Jag har för det mesta suttit i soffan och gluffsat lite allt möjligt. Hatar att ha massa gott hemma. Tillslut äter jag det inte för att jag är sugen på det i stälelt äter jag det bara för att det finns tillgänglig och jag vill  att det ska ta slut. Haha jag måste ha större självdiciplin^^  Dock har jag varit lite redig och kört 15min träningspogram för rygg,mage och rumpa som mamma har pusslat ihop(uppgift i skolan) och sprungit på mammas rullband. Har börjat tycka att det är kul att springa (tvitvi) dock är det bara 3km vilket bara är uppvärmning för de flesta men jag springer i alla fall och jag förbättrar mig för var dag. Sedan jag har börjat springa 3km så har jag ökat min tid på1,5-2min. Meeen jag antar att det inte är någonting att skryta om hehe..

Nä, nu ska jag la fortsätta vara lat om inte det är så att jag kommer på någonting att göra :)

/ L i n a

Russinkakor

Ingredienser:
- 200 gram smör
- 1,75 dl socker
- 4 dl mjöl
- 1 tsk vanlijsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 dl russin
 
Tillagning:
 
1. Rör smör och socker mjukt och smidigt
2. Blanda mjöl, bakpulver, vanlijsocker och russin
3. Tillsätt mjölblandningen och blanda snabbt samman till en deg
4. Forma små bollar, tryck till dem lätt med handen. Lägg dem glest på en plåt
5. De flyter ut ganska så mycket så se till att det finns gott om plats runt varje kaka
6. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. (Det varierar om ni gör små eller större kakor, hur länge ni ska ha inne dom)
Dom blev jätte goda! ;)
 
Bye bye///R<3
 

Motljus *9


Hoppla hej! Jag säger bara W-O-W vad fint väder det är ute i dag. Jag har varit ute och fotat en bra stund nu på hästarna. Jag var lite osäker på att ta med kameran ut från en början. Vad jag vet så mår ingen kamera bra utav att utsättas för stark kyla men jag kunde helt enkelt inte låta bli :O Solen sken så fint mellan träden och allt bara glittrade, jätte fint!
Jag har tagit 402 kort i dag så jag har en hel del kort att visa. Ska lägga ut bilder på Otto, Polka och Lasse som fick bli offer i dag. Otto ha tydligen tröttnat över att stå modell för han var inte alls nöjd.. Den som blev bäst var Lasse om tyckte det var kul att få hänga med ut. Kände att jag på något sätt hade saknat honom. Han var så glad över att följa med ut att jag fick dåligt samvete.. Har inte tagit mig tid över honom på länge, sedan i höstas säkert. Men å andra sidan är det inte mitt ansvar att se till att han ska bli ompysslad, det är inte min häst, även om det känns som det i bland. Men jag VILL ju pyssla om honom men det blir aldrig av. Det ska det bli ändring på, den saken är säker :D Jag busade lite med honom på åkern så han började bocka och stolla sig. Sedan släppte Elin honom på andra sidan åkern så att jag kunde ta kort. Som väntat blev det full rulle förbi mig och under stacket för att sedan kuta till de andra hästarna men det var kul :)

Det kommer som sagt komma mer bilder på Otto, Lasse och Polka :) Så länge visar jag de här ovanför. Jag gillar bilder med motljus, de kan vara oskarpa också. Tycker att det kan vara fint med oskarpa bilder i bland, beroende på vad motivet är så klart :)

Nu börjar jag bli hungrig så ska äta nu :)

/ L i n a

Godmorgon - mañana!

Hääääärligt väder ute, dock väldigt kallt. Det var - 18 när jag tog ut hästarna för en halvtimme sedan. Solen kommer fram och jag hoppas att det inte är lika kallt sen när jag ska ut och mocka runt 12.
 
Idag är det en slappardag. Jag ska fixa stallet och sedan hade jag tänkt om det går och vi har allt hemma, att jag skulle baka russinkakor. Vet inte om jag har något recept eller om jag helt enkelt bara får ta ett recept för någon kaka och sedan bara lägga till russin i degen. Det får vi se, jag ska uppdatera er med hur det går. ;)
 
Det är så fint ute nu när solen lyser på alla grenar som glittrar utav all snö och frost på sig! :)
Bye bye///R<3

Dagens bilder



Här är dagens bilder som jag så klart har fått tillåtelse att lägga ut :) Det är riktigt kul att fota hästar i snö, speccielt när dom galopperar. Det skulle ha varit kul att någon gång fota alla hästarna när dom busar i snön men det är väll knappast troligt. det enda som dom gör på dagarna är att stå och äta haha ^^

Föresten, jag kom på en annan bra sak med den nya kameran. Den kan ta så mycket mer bilder/sek. Den var värkligen blixtsnabb och tog kort efter kort. Jag kunde välja en inställning som tog i HD. Dock förstår jag inte varför kameran kan ta mer bilder i HD än om man väljer den vanliga inställningen? Hursomhelst, det var gryyymt^^ 
Det var lite svårt att fota eftersom att Mira var med och hon värkade frys. Jag hade tänkt att hon skulle springa runt på åkern och busa men i stället satt hon i mitt knä och gnällde. Jag tänkte att hon frös så jag la min jacka på henne en liten stund men det hjälpte inte haha ^^

I morgon är det fredag och det ser jag framemot :D

/ L i n a

goodafternoon!

Hejsansvejsan! Torsdag idag, vilket brukar vara den jobbigaste dagen i veckan, fast vet inte om fredagar är lika jobbiga, lite kortare dag, men då vill man ju bara sluta och få helg, vilket gör lektionerna längre.^^
 
Men idag är vi lediga, jag har dock varit hemma sedan måndags. Så jag har fått sova ut och vila upp mig ordentligt. Imorgon är det skola för mig iallafall. :)
 
Idag har jag varit inne i stan och hjälpt mamma att handla mat, sedan så hämtade vi ut vårat paket, äntligen. Jag köpte även (eller okej, mamma köpte åt mig) ett par träningsbyxor (liknande som E&L har) korta och ett linné till det, det var ett erbjudande att man fick byxor och valfri tröja för 299 kr. Så det slog vi till på.
Jag har nu kommit hem och hunnit äta lunch som bestod utav köttsoppa. Har även prövat min bikini och den satt hur bra som helst, så kär i den. Så E&L när ni kan och vill så kan vi ha den dära bada-i-tunnan-kvällen eller vad det nu var som skulle blivit av på jullovet.:)
Bye bye///R<3

Godmorgon:D


Understa bilden är oredigerad.

godmorgon. Just nu sitter jag i ett varmt Tv rum och har nyss ätit frukost som bestod av te, turkis youghurt (äckligt men fanns ingen fil) blåbär, nötter, kanel och knäckebröd med ost och rabarermarmerlad :D Det är min favorit frukost fast med fil i stället men annars så är det super gott ^^

I dag ska jag förmodligen fota elin när hon rider på åkern. Egentligen så hatar jag att fota när det är mulet väder och solen inte syns en skymt av. Allting blir så grått i färgen och det är svårt att få tillräkligt ljus samtidigt som det är en okej skärpa. Någon som har tips på inställning?
Annars ska jag inte göra så mycket. Ska nog åka till ridhuset och rida, hoppas att det kommer gå bra^^ Men det får vi se, igår var i alla fall ingen rolig riddag. Jag drömde till och med i natt att någon sa att jag alltid var hård i handen (håller hårt, stumm hand, drar i hästens mun) och jag blev jätte ledsen över det haha..

I går såg jag Batman TVÅ :D Jag tycker att den var bra men än så länge har spiderman varit bättre, det måste jag erkänna. Men den bästa filmen är ju sparad till sist så nu villllll jag se sista filmen ;) Är det någon som har tips på en bra film? R tipsade om "the notebook" och den filmen var ju helt underbar. Samtidigt som det kom några tårar så slutade filmen lyckligt, fast på ett sorgligt sätt. Åå den måste alla se den som inte har sett den:)

som sagt, tips på en bra film???
Här kommer tre tips från mig:
* seabiscuit.
* The last song.
* Avatar.
(random filmer som jag tycker är bra)

/ L i n a

Nya bilder gott folk:



haha åå VARFÖR kan inte min häst bli lika söt på bild som Otto? Varför måste hon hela tiden hålla på och tönta sig med massa fula miner? haha nej men, hon är söt på sitt sätt, i alla fall för mig :)
Det kommer mer bilder men jag gissar att ni blir uttråkade av att se 1000 bilder på massa hästhuvuden? ;)
Polka har blivit så mörk på huvudet nu sedan syrran klippte henne. Jag känner inte riktit igen henne. Varken på hennes beteénde eller på hennes utseénde. Hon har blivit så lugn och hon har inte den farten som hon brukar ha, förstår ni hur jag menar? Det är tråkigt att se men hon lever och mår för övrigt bra, det är i alla fall något.
Sedan tycker jag att Otto har så himla kol färg på sina bakben. Det är som att den svarta färgen håller på att spricka och vit färg kommer i stället haha  sötisen ^^

I dag, förutom att ha fotat i någorlunda väder, har jag även ridit och varit i skolan. Ovanligt jo men visst ;) Nu ska jag se klart på Superman filmen som jag började att kolla på igår kväll. Det är bara 40min kvar av filmen men jag fastnade inte riktit i den filmen. Jag älskar alla andra seriefigurs superhjält-filmer (eller vad det nu heter) men den här filmen föll mig inte riktigt i min smak ;) Den är absolut inte dålig men om jag ska jämnföra alla de andra filmerna av superhjältar så var den här nog i botten. Hoppas att den nya superman-filmen är bättre villket den ser ut att vara men det återstår att se! För se den, det ska jag självklart göra :D

Bye bye bye

/ L i n a

/ L i n a

Nikon D3100

Ris och ros om min Nikon.
 
Börjar med dom bra sakerna om den.
 
Jag gillar menyn. Att man mycket tydligare kan se sina inställningar. På min Pentax så har jag bara en liten ruta uppe på kameran där allt syns, men på Nikon så är allt tydligt och på skärmen. Jag kan ha mycket högre ISO på denna, jag kan ha 3200, sen så finns det även ISO Hi 1 och Hi 2. På min pentax kunde jag endast ha1600.
Jag gillar såklart att man även kan filma med den. Vilket ger en mer möjligheter, då man inte har lust att ta kort så kan man iställer knåpa ihop en fin film. Jag måste bara skaffa mig ett redigeringsprogram. :)
Jag gillar hur inställningarna ligger lättare att hitta och att rader kanppen sitter helt rätt.^^ Jag gillar hur ljuset blir finare med denna kameran och att jag lättare kan hitta objektiv till den. Det finns många olika som är lätta att hitta och finns att köpa i närheten.
 
Minus med kameran är väl t.ex handtaget, det är inte lika stabilt som på min Pentax, men det vänjer man sig väl vid. Sen så har jag väl inte direkt hittat mer "fel" med den. Men det kommer vä mer minus saker med den ju mer jag använder den.
Min älskade Pentax är såklart inte lagd på hyllan för det, utan den kommer att användas, dock inte så mycket. Men när jag känner för att använda mitt sigmaobjektiv så kommer jag använde min Pentax eftersom den inte passar på Nikonen. ;) :)
 
Bye bye///R<3
 
 
 

Bloggar från skolan....


Haha skoja bara med er. Eller jag sitter ju faktist i skolan men eftersom att det är så år 2012 att skriva bloggar i skolan som rubrik var jag tvungen att skriva det ;)

Tisdag i dag alltså. Ingenting att se framemot, förutom att det är en dag närmare Torsdag(torsdag=ledig) Jag har försökt komma på någonting roligt i dag men kommer värkligen inte på någonting. Det är inte enns något bra pogram i dag?! Jag försöker att tänka positivt endå, det är bara en helt vanlig skoldag? Jag mår i alla fall inte dåligt? Jag är inte död? Jag jobbar inte aset av mig? Det kunde ha varit värre? Ja ... nu känns det helt klart bättre. Så länge som jag lever och mår bra, då kan jag ta mig igenom en tråkig skoldag! ^^

Sedan ska jag hålla hårt i mina tummar och önska att solen kommer att komma snart så att jag kan gå ut och fota. Det värkar dock ta sin tid för solen att ta sig hit men någon gång måste den komma! Mer har jag ingenting att säga. Peppa er med massa positivt tänkade sitter ju aldrig fel. Fast ifs kanske inte mitt peppande är speciellt lyckat trots allt eftersom att allt var till mig själv...... O_o

Hej svejs så länge :)

/ L i n a


Hemma i min varma säng

Yes, idag är jag hemma. Jag åkte hem innan idrotten igår. Jag kom nästan ner till stan då jag ringde mamma och kollade om hon kunde hämta mig, men det kunde hon tydligen inte, det var mitt i matningen och rena kaosen på jobbet. Så jag hade då missat 200 12:10, eftersom hon inte svarat tidigare och fick ta 201 som gick 12:50 och kl var ungefär 12:25. Så jag gick in till ica på övervåningen och stog där tills ca 12:30. Sedan gick jag ut till bussstationen och bussen kom 12:45. Satt på bussen och lyssnade på musik och tiden gick då lite fortare. Sedan fick jag även gå hem, hade jag vetat det så hade jag packat ner vantar och halsduk men men.
 
Efter att jag kommit hem så kollar jag datorn och alla dom youtube videorna som hade kommit upp. :) Senare på kvällen kollade jag och min storasyster på 3 st avsnitt av "Downton abbey" första säsongen, SÅÅÅÅÅ bra serie!! Älskar den!!!!♥ Dock så dör alla jag gillar i den, men det får man komma över helt enkelt.
Jag kollade på "The wedding date" senare på kvällen sen, jag älskar den filmen, särskilt det som han säger i slutet "I'd rather fight with you than make love with anyone else." :)
 
Idag vaknade jag kvart i tio. Har sedan dess mejlat vårt arbete till E&L, smsat med min kusin och lyssnat på musik. Ska snart ner och äta frukost och kolla på tv. Och kanske om jag har ork städa mitt rum lite smått, ser ut som...ja skit helt enkelt. Men ni får alla ha en trevlig fortsättning på er dag. ;)
 
Låttips: Bridgit Mendler - Hurricane - blonde - love will tell us where to go. :)
Bye bye///R<3

Utvärdering om Canon eos 60D

Tänk på att utvärderingen görs utav en oerfaren amatör som bara kan jämnföra med sin gammla kamera haha!^^ 
Hur ska jag skriva minus och plus? Minus eller plus först? Jag tror att det blir lättast att ta plus först :)

PLUS
1. Anledningen till att jag valde 60D var för bl.a att den har en vinklingsbar skärm. Det går att vinkla skärmen åt alla håll och kanter. Det är väldigt smidigt när jag exempel ska fota nära marken och jag inte orkar böja mig ner. Då är det lätt att vinkla skärmen upp och kolla genom den :) Ett annat plus med skärmen är att den är väldigt stor!


2. Det är HD filmning på den. Jag har bara provat att filma med den en gång och det var i ett mörkt ridhus. Ljuset blev väligt bra även skärpan. Det som skulle kunna vara ett minus är att jag måste ha manuell fokus men jag ser inte det som något problem. Det gick mycket lättare än vad jag trodde :)

3. Jag kan ha högre ISO än vad jag kunde ha på min gammla kamera. ISOt går ända upp till 6400. På min gammla kamera hade jag 1600. För min del är det stor skillnad! ;) Sedan finns det fler mellan lägen. På min gammla kamera kunde jag bara hoppa från 200.400. I den här kameran finns det ett mellan läge på 320 :)


4. Bilderna blir mbättre när jag använder blixt. tycker att bilderna blir mycket "mjukare" och dessutom reflekterar inte ögonen på djuren. Men det klart, det kanske inte har något med kameran att göra?


5. Jag har större valmöjlighet till inställningarna. Med min gammla kamera gick det inte att fota när det var mulet väder. Nu har jag bara fått fota i mulet väder och bilderna blir inte heelt kassa ;) Nu ÄNTLIGEN kan jag ha 1/160 i slutartid i stället för 1/200 utan att de blir suddiga. Dessutom kan jag ha högre slutartid när jag använder blixt. På min gammla kamera kunde jag högst ha 1/200 nu kan jag ha 1/250. Det gör stor skillnad ;)
Inst. 1/160 - F 4.5 (hm undrar om jag skrev rätt?) Mulet väder och ljuset är endå helt OK i bilden :)


MINUS
1. När jag har bilden på skärmen i stället för att kolla igenom "hålet" (eller vad heter det) Så har kameran svårare att fokusera. Därför är det lättast att ha manuel fokus men i vissa stunder när jag vill ha bild på skärmen kanske det även kan vara svårt att se vart fokusen hamnar om jag har manuel. 


2. Radera knappen sitter totalt fel. Det visste jag innan jag köpte den så det var jag beredd på men det sitter värkligen helt kasst haha. Det går värkligen inte att radera bilder med flyt. En annan dålig sak är att det inte går att ångra beslut när man väl har tryckt på knappen. Jag lär ju hinna radera fel bilder innan jag byter kamera haha. 

3. Även om jag kan ha högt ISO så blir bilden krusig vid högre numer. Vet inte exakt hur hökt jag kan ha innan det blir krusigt men det är inte jätte högt.

Här har jag använt ett högre ISO tal och som ni kan se är bilden väldigt brusig. Har raderat bilden i kameran så nu vet jag inte hur jag kan se vilket ISO tal jag hade. 
4, Knapparna brevid skärmen är väldigt "stumma" eller hur jag nu ska kalla det. Det känns knappt att jag trycker på knapparna. 


5. Kameran är inte så vädertålig och den här punkten har jag så klart läst före jag köpte den. Dock har jag hört att den tål en hel del endå men jag ska nog endå tänka mig för. 

Nu kommer jag inte på något mer men som ni märker har jag försökt komma på både många plus och minus saker. Jag tycker att plus väger upp minus men vi får se i längden. Kanske kommer tycka att den är jätte dålig efter ett tag? ;) Ska bli kul att prova den i bättre foto väder i alla fall :D

lägger upp en bild på min kära canon eos 1000d. Även om jag har hatat den i flera år nu så måste jag erkänna att den är lite saknad. Så lätt och så okomplicerad. Men jag har vuxit i från den nu, det är bara att axeptera och gå vidare :')

Men den kommer så klart att få finnas kvar som reserv :)

/ L i n a

 
 

Äter vindruvor. Gott gott.



Aa det isar lite i tänderna men annars är det gott^^ Till vindruvorna dricker jag kaffe och kollar på skidor-bäst!
Dessutom har jag nyss duschat och sitter nu med massa hårnålar i håret. Jag ska nämligen prova på hur resultatet blir att platta håret utan värme- R visade mig en video på hur man gör i torsdags. Efetrsom att mitt hår sliter så lätt skulle det här vara ett bra alternativ. Om det nu fungerar. Det man ska göra är att kamma håret runt huvudet och sätta fast det med mass hårnålar. Den här gången kommer håret inte att bli jätte platt. Har massa bucklor här och där ;)

I dag har jag äntligen ridit, det var på tiden haha^^ Vi red¨på åkern och jag är nöjd med dagens ridpass. Speciellt galoppen, den kändes super :) Så ja, jag är nöjd med min häst ;) Egentliken är hon ju en häst men eftersom att hon egentliken är lite för liten för mig börjar hon kännsas som en ponny ^^ Tur att magen står ut såpass, annars hade mina skänklar gått runt magen på henne haha!

I går kväll såg jag på Batman 1 (den fanns på swefilmer) och ska jag vara ärlig så var den ganska dryg. Det hände inte så mycket på en bra stund men jag var redan bered på att den inte skulle vara den bästa av dom. Jag har fortfarande stora förhoppningar om film nr 3:D 

Sedan har jag gjort lite annat, bl.a slängt ut alla julsaker, precis ALLT. Det känns så tomt utan alla tomtar och den fina granen. Julen är officielt över nu. Det betyder att om några månader är det vår:D


/ L i n a

Why me?

Jag har legat i soffan heeela dagen, har så ont i halsen, jag hatar verkligen att ha ont i halsen. :'( Hoppas att det har släppt imorgon. Har haft smått ont i halsen sedan i torsdags och idag så har det typ, blommat ut eller vad man nu ska säga. Så det blir till att vila sig hela helgen nu då och hoppas på att det inte blir mer än ont i halsen.
Bye bye///<3

Snart slängs julen ut för den här gången!


Haha fail att försöka gömma sig när man fotar julgranskulor (jag är den långa skepnaden i kanten av julgranskulan)

Hej! Anledningen till att jag inte har bloggat på några dagar är för att jag inte har haft några nya kort. Jag brukar inte vara den som kommer med ny kort alltid men ett utav mina blogglöften som jag har är att inte blogga med massa gammla kort. Det kommer så klart komma undantag men jag börjar så här :)

Som jag sa för några dagar sedan så skulle jag skriva en plus och minus lista om min kamera. Jag hade tänkt göra det nu i helgen men det beror på hur vädret är. Har endast fotat med den två gånger på grund av det tråkiga vädret eller att jag har kommit hem försent innan det har mörknat :) Hälst vill jag ju "lära känna" kameran innan jag skiver en massa plus och minus saker ^^ Som sagt vi får se hur vädret blir i helgen:)

Tråkigt att vädret är som det är, har inte ridit på flera dagar nu på grund av det (kanske lite lathet inblandat hehe) Men som tröst har jag massor utav gott i helgen som jag kan vräka i mig(eller nej jag ska försöka ta det lugnt) Det jag har på lager är en godispåse (som delas med hela familjen dock) glass som smakar som ben and Jerry's glass med kakdeg. MUMS! Sedan har vi massor utav frusen frukt. Blåbär, mango, hallon och det godaste utav allt- frusna vindruvor ;) Ja juste, får inte glömma påsen med hjärt-ost"bågar" fast de tänker jag bara äta i fall det blir nödsituation i godislagret ;)

Har ni några planer i helgen? Mina är endast att först och främst rida och sedan hålla tumarna för bra FOTOVÄDER :D (och ja, så klart att äta massa godis haha) Det enda som fattas nu är Batmanfilmerna ett och två som en mycket glömsk person glömde att ge mig haha X)

/ L i n a

Snart är det fredag!

Imrogon är det fredag! Jag vill såååå gärna sova ut.^^ Kommer vara tvugen att gå upp tidigt imorgon också, orkar inte.^^
Okej fick nyss beskedet att mina och mammas saker från H&M är framme, äntligen! Det blir ju bra att inleda helgen med. :)
 
Idag så gick dagen så sakta fram. Vi kollade på film på engelskan sen hade vi hål från 09:40 - 12:35. Jo men det gick ju inte långsamt inte. För att sedan ha sv och sen första naturkunskaps lektionen. Vi delades in i grupper och gjorde en "rymdresa" vi skulle fly från jorden och åka till en ny planet, vad behöver ni för er 100 000 år långa resa, bla bla bla. Väldigt roligt faktiskt, fick många skratt och energin kom tillbaka. :)
Efter skolan så gick vi ner och fikade på stan innan bussen kom. Så skönt att ha ett café så nära bussstationen att man kan sitta där när man har länge att vänta. :)
 
Imorgon börjar vi 8:25, så vi kan ta en liite senare buss på morgonen, då kan jag sova till 05:30! Woho, min sovmorgon denna veckan! ^^
Låttips: Imagine dragons - Demons och även ALLA 1D låtar! ;)♥
 
Bye bye///R<3

Just so you know...

I love 1D too. Det viste ni knappt va? ;)


I går när jag var i ridhuset så såg skidbacken ut så som den gör på bilden. Det har värkligen varit dimma i flera dagar nu, när ska den försvinna? Jag såg max 3 st personer som åkte ner för backen vilket jag tycker är väldigt modigt. Själv vågar jag inte enns åka barnbacken och dom åker ner för ett brant stup i dimma haha^^

Hur som, hur har eran dag varit? Vi har gått i skolan två dagar nu och det har varit hemskt drygt! Det kommer förmodligen ta några veckor innan jag hinner komma igång ordentligt. Sedan när allt flyter på i skolan kommer jag förmodligen bli trött igen och sedan ännu tröttare när det börjar närma sig sommarlov^^ Menmen, på vårterminen finns det så myclet att se fram emot. Det är viktigt att tänka positivt så här i början av skolstarten och allt känns så avlägset ^^ Jag tänker komma på 8 saker att se fram emot:

* Det blir ljusare för varje dag och med det kommer mer energi.
* Göteborg horse show i slutet av April.
* Alla roliga pogram som börjar på våren ex mästerkockarna, sveriges roligaste klipp, melodifestivalen m.m
* Eurovision song kontest som ska hållat i Sverige i Maj.
* Sedan vet jag inte varför för jag ska inte dit och är bara avundsjuk på alla som ska det men JB och D1 konserten i STHLM i April och Maj, det ska bli spännande^^
* Batman filmen, den ska ses någon gång i vår :)
* Min och R alla fotorundor vi ska åka på.
*Sommarlovet, en självklar punkt som knappt inte behöver nämnas.
* Stockholm resan med klassen


Hoppsan, det blev visst 9 st saker som jag ser framemot! Se där, jag blev mycket mer uppmuntrad nu :)

/ L i n a

All alone

Ja, jag sitter just nu i skolan och väntar på att alla andra ska komma. Dom har fått sova ut idag men själv gick jag upp kl 5 för att jag skulle med mamma till jobbet. Jag var inte trött när jag gick upp men sen när jag satt på mammas jobb och i bussen så blev jag jätte trött! Höll på att somna flera gånger.
E&L borde vara här om ungefär 50 minuter eller så. Tiden riktigt segar fram. Aja, jag får väl sitta här och skriva så länge dårå.
 
Någon mer än jag som sett den nya 1D musikvideon? Den var sååååå bra, rolig och bara så underbar! Älskar dom så mycket!^^
 
Idag är det en typ halv lång dag. Vi har en lektion nu på morgonen och sen efter lunch så har vi idrott och sen slutr vi. Jag måste även gå hem idag, men det är alltid bra med lite motion. Sen så måste jag även mocka och fixa stallet. Det känns endå ganska så skönt att hålla igång under eftermiddagen än att bara lata sig, som jag gjorde igår. Låg framför datorn hela eftermiddagen. Dock fick jag väl yttepytte lite motion när jag var tvugen att dra ut internet100 gånger ungefär. Sedan så somnade jag en kort stund också, var super trött. Vilket jag kommer vara idag också. Ne nu vill jag ha helg! ^^
If you wanna make the world a better place take a look at yourself, and then make a change
 
Michael Jackson - Man in the mirror
 
Bye bye///R<3
 

Första dagen på VT

Inte så jobbig dag idag. Började 8:30 och slutade runt 13:47. :) Hade en BF lektion och sen idrott, dock var idrotten teoretisk idag och imorgon. :)
Sen så är det ju bara 6 veckor kvar tills nästa lov och 6 veckor går ganska så snabbt endå. :)
Vi ska även denna terminen börja med naturkunskap, så det ska bli intressant att se vad den kursen innehåller. Hoppas att man jobbar på samma sätt som på historian, att man antecknar och lyssnar mycket och sen prov på det. Men det återstår att se.
Vårat internet är sååå jobbigt, jag har dragit ur det och satt i det igen ungefär 5 gånger sedan jag kom hem. Dock har jag det urdraget bara någon minut eller om ens det, så ja. Pappa får ringa någon som kan fixa det, det går ju inte att ha det såhär längre.
 
Idag kommer Sveriges mästerkock på tv, glöm inte det. ;)
Bye bye///R<3

Sista lovdagen...nooo!

Idag är det sista lovdagen. Nejmen söndagsångest, vi möts igen...
Idag så åkte vi in till stan en kort stund. Min lillasyster skulle ha ett par nya skor och jag skulle snabbt in på gina och köpa jenas. Dock fanns det inga ljusa jenas på gina som var hela om man säger så, det var liksom slitet på knäna och jag är inte så förtjust i det. Så det blev två tröjor på gina och ett par ljusa jeans från cubus. Har dock aldrig riktigt litat på cubusjeans. Hoppas att dom inte töjer sig bara. Vi får hålla tummarna. Våra varor som jag och mamma bestälde från H&M för en vecka sedan har nu packats och kommer om 3-5 arbetsdagar. Det tar ju en envighet att få dom, men men. Efter att vi kommit hem från stan så mockade jag. Jag erbjöd mig att mocka bägge boxarna. Mamma fixade höet sen. Så det gick snabbt. Sen har jag slöat runt med att ha kollat runt på youtube. Hittade en rolig video om 1D. Sök på "The Adventurous Adventures of One Direction" den är rolig. Om man vet lite om vad dom sagt och gjort i tex sina video dagböcker och lite sådant så fattar man den bättre. Men den är rolig även om man inte sett det eller så.
 
Imorgon har vi BF sen lunch och sist idrott. Att idrott inte kan få vara frivilligt. Man behöver det ju inte till sin kurs eller? Aja, vi har ju bara denna terminen och sen nästa år så har vi nog inte idrott. SKÖNT! ^^
Okej, söndagsångesten har lättat lite nu känner jag. Känns lite bättre inför imorgon.
Bye bye///R<3

Sista lovdagen innan vårterminen



Hej på er! Sista lovdagen har spenderats mycket ute i dag, eller egentliken har jag bara varit ute:) I morse fick jag prova på den nya kameran äntligen. Det var ju så klart inte bra väder men det dög, ville mest fota för att lära mig den. Det jag inte har kommit på är hur man ska filma? Det blir bara massa kort när jag trycker på den vanliga knappen^^
Än så länge är jag nöjd med kameran. Jag ska göra en plus och minus lista när jag har fotat mer med den. Nu fattas det bara ett bra objektiv sedan är jag nöjd men det får jag köpa när jag har sparat ihop lite mer pengar :)
Förutom att ha fotat och gjort de vanliga sysslorna i stallet har jag även varit ute och sprungit, ridit i ridhuset och ut och gått. I ridhuset gick det riktigt bra. Tror aldrig att Trollan bollan har gått så fint med mig på ryggen så det kändes riktigt kul. Bra för mitt självförtroende som inte är det bästa inom ridningen.
Men ja, det har i stort sett tagit hela dagen så nu är jag hungrig. Egentligen borde man äta något riktigt lyxit sista måltiden innan skolan i morgon men det får duga med det vanliga ;)

Ja juste, igår hade min kusin med sig två filmer till oss när dom var på besök. Det var den nya spiderman filmen och batman filmen. Han ville se den nya Batman för den var tydligen bäst av dom två. Men eftersom att jag och Elin har lovat att se den med R ville vi se Spiderman i stället. Det jag undrar är hur bra är inte den nya Batmanfilmen egentliken eftersom att Spiderman filmen var jätte bra!?^^ Det ska bli kul att kolla på den så småningom :)

/ L i n a


No inspiration

Igår kom E&L hem till mig. Det blev lite bakning och så kollade vi på film. Först kollade vi på "Braidesmaids" och sen kollade vi på "The women in black". Jag har sett den en gång men till och med jag blev rädd.^^ Efter att vi kollat på den och skulle gå och lägga oss så satte vi på "Shanghai noon" en komedi.^^ Dock drömde jag inte om några monster utan en väldigt trevlig dröm om 1D och vi satt och pratde och hade det bra.^^
 
Idag har jag mockat och sen har jag väl latat mig. Var ute och tog lite kort också. Gick utmed sjön en bit. :)
Imorgon är det sista dagen på lovet och jag ser inte fram emot att börja skolan igen. Nu vill jag bara ha sommarlov!
Bye bye///R<3

Quess What..

...I have a New Camera!


Jag hinner tyvär inte testa den i dag men jag hoppas på att det är bra väder i morgon. Då ska jag berätta mer om den :)

/ L i n a

Photos I want to take this year and in the future!

Inte för att härma L allt för mycket. Men jag tänkte att varför inte göra samma sak och göra en lista med saker jag vill fota detta året och även i framtiden. ;)
 
Så detta året vill jag fota:
 
- Djurpark (vilket kanske kommer att ske i sommar)
- Historiskplats (slott, ruin etc)
- Soluppgång (vill få till ett kort en tidigmorgon som jag verkligen är nöjd med)
- spökkort i skogen
- Trollskog
- Dimma
 
 
Kort jag vill ta i framtiden:
 
- London (londoneye, slott, big ben ect)
- New york (frihetsgudinnan, stan på kvällen, ect)
- Norrsken
- Frankrike (eiffeltornet, stan)
- Skotland (jag vill fota naturen, städer, slott, ect)
 
Det finns mycket jag vill fota och många ställen jag vill se. Dom länder jag vill besöka mest av allt är England, Irland, Frankrike och Italien. :)
Så det var det jag vill fota. Hoppas att jag kommer våga åka till alla länder och göra det bara. ^^
 
Nu ikväll var det stjärnklart (äntligen!!) har väntat några dagar på det. Så jag gick ut och tog lite kort. Blev inte så jätte nöjd med dom, men jag får öva mer helt enkelt. Sedan tog jag lite ljuskort med ficklampan. :)
Ha ett fortsatt bra lov och njut medans det varar. :)
 
Bye bye///R<3

Det här vill jag fota under 2013

 
Åå det är så mycket saker som jag vill fota! Ex, Eifeltornet, London eye, New york,hela världen om jag får välja! Men för mig är det inte realistiskt  (Fast det är det nog inte för någon haha) i alla fall inte under 2013. Den här listan är en lista som jag kan uppfylla, som inte är omöjlig ;)

* Regnbåge. Ett önskat mål som jag har haft i flera år men som ej har uppfyllts.
* Åska.
* Dimma.
* Soluppgång/solnedgång
* Slott eller något som har med Historien att göra.
* Närbild på fåglar
* Få fota massa hästar i Falsterbo.
* En stad på natten.
* Fota en kändis
* Fota djur på djurparken.

Och nu menar jag att korten ska vara bra. Inte ett kort där en regnbåge skymtas långt bort bakom träd haha.Jag vill vara NÖJD med bilderna, vilket kan vara svårt att uppfylla hehe.
Som ni märker är det mycket Natur och djur. Kommer nämligen inte på någonting annat. Det är helt enkelt mina favorit motiv^^

Det jag vill fota mindre utav är blombilder eller macro bilder i huvudtaget. Jag tycker att ibland känns det som att det är det enda som jag fotar när jag inte har någon fantasi :)

Här är några tidigare kort som jag har fotat genom åren:


Vill fota massa djur igen! I djurparken har man chansen att komma nära djuren vilket det är väldigt sällan man får chans till i naturen:/








/ L i n a

2013!

Nu är det då 2013. Hoppas att detta året kommer att bli hur bra som helst och vara det bästa året och att det har mycket att erbjuda. Börjar ju med att jag ska få eget rum, så jag hoppas att det bara är den första bra saken på detta året. ;)
 
Igår blev det trerätters. Först var det toast med skagenröra och sen fläskfilé med klyftpotatis och till efterätt blev det vanlijpanacotta med hallongräm på. Första gången jag åt det och det var gott. (Dock hade jag Elins händelse i bakhuvudet.) ^^
Vi spelade sedan trivial pursuit från 7-12. Jag kom på en fjärde plats, en placering sämre än förra året. Men men, jag ska få bättre placering nästa år. ;)
Vi hade inga raketer iår. Men grannen sköt två raketer. Jag missade första och fångade andra på bild, dock hade jag inte autozoom på så det blev en suddig bild. När jag fixat det till nästa raket så kom det ingen, typiskt. Men men. Min nyårsafton har varit bra och min första dag på 2013 har varit bra den också. :) Hoppas att erat 2013 bjuder på någonting underbart! :)
Förta kortet är på raketen och andra snurrade jag bara runt.^^ Det blåste och regnade och jag stog i en kort klänning och barbent. Men det var det värt, man måste ju stå ute på tolvslaget. :)
 
Bye bye///R<3

Lakrits panacotta



Det här var våran efterrätt igår:) Jag var ganska skeptisk på att den skulle vara god men det var den faktist! Sparade min halva desert tills i dag och då var den ännu godare^^ Fast om jag får välja mellan lakrits panacotta och vanlig så skulle jag nog välja den vanliga panacottan, tror jag.

Hur var erat nyår då? Mitt var bara bra. Vi var som sagt hemma och firade vilket var ganska skönt. Tyvärr så regnade det för mycket så vi gick aldrig upp till kullen som vi gjorde förra året. Så tyvär så blev det inga kort alls. I stället skålade vi inne och sprang därefter upp till kullen precis vid huset och jag såg pytte lite utav smällarna. Tråkigt. Menmen, hoppas jag får se smällarna bätre nästa år^^

Även om jag la mig vid 2 igår gick jag upp före halv tio-_- Känns som att jag hade behövs sova längre men tydligen så är det väldigt svårt. Vid tio gick jag ut och red och jag måste säga, det gick riktit bra. Förutom när vi skulle galoppera och hästarna rusade i en okontrollerad hastighet som inte gick att få stopp på^^

Ska snart ut till stallet för att klippa Trollan och försöka klippa Lasse. Det kommer aldrig att gå säger jag bara O_o

/ L i n a

RSS 2.0